Data-EDIH projekt

edih logo

A projektről

A Data-EDIH projekt célja, hogy támogassa a hazai kis- és középvállalkozásokat, a small mid-cap-eket és a közszféra szereplőit digitális érettségük javításában. A projektben résztvevő szervezetek támogatása képzésekkel, tréningekkel, tanácsadási szolgáltatásokkal valósul meg.

A Data-EDIH által nyújtott szolgáltatások térítésmentesek, mivel a felmerült költségek a projektben résztvevő vállalkozások de minimis vagy innovációs támogatás keretének terhére kerülnek elszámolásra.

Bővebb információ itt: https://adatedih.hu/a-projekt/

 

Mit kínál a Data-EDIH?

Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy digitális kevésbé fejlett vállalkozásktól a 21. századi technológiát alkalmazó vállalkozásig mindenki megtalálja a számára megfelelő szolgáltatást. Legyen szó képzésről, mentorálásról, szakértői vagy üzletfejlesztési tanácsadásról, workshopokról vagy forrásbevonási tanácsadásról.

 

Aktuális szolgáltatásaink:

A képzések mellett lehetőség van térítésmentes egyedi tanácsadásunk igénybevételére is digitalizációs és az adatelemzési kérdésekben, amelyre egész évben folyamatosan jelentkezhetnek az alábbi email címen: dataedih@inf.unideb.hu vagy az alábbi jelentkezési lapon keresztül: https://forms.office.com/e/yW5jFW5kit

 

Tanácsadási szolgáltatásaink: 

 • adatvagyon-felmérés és digitalizáció (bővebben)
 • adatelőkészítés és adattárolás (bővebben)
 • általános adatelemzés (bővebben)
 • adatvizualizáció és vizuális elemzés (bővebben)
 • digitális biztonság (bővebben)
 • gépi tanuláson alapuló megoldások tervezése (bővebben)
 • egyedi szoftverigényeinek felmérése (bővebben)
 • automatizálás modern gépi tanuló módszerekkel (bővebben)
 • eszközök és munkafolyamatok modernizálása mély gépi tanulás alkalmazásával (bővebben)
 • egészségügyi döntéstámogatás mesterséges intelligenciával (bővebben),
 • orvosi képfeldolgozás (bővebben),
 • stratégiai tanácsadás mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára (bővebben),
 • általános adatvédelmi rendelet (GDPR) tanácsadás kkv-k számára (bővebben),
 • üzleti terv készítése a kkv-k számára (bővebben),
 • kkv-k előkészítése tőkebefektetésre (bővebben),
 • kkv-k előkészítése közösségi finanszírozásra (bővebben),
 • mérföldkövek és teljesítménymenedzsment kkv-k számára bővebben) 

 

Korábbi képzéseink

 

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara nevében szeretnénk felhívni figyelmüket egy kiemelkedő lehetőségre, amely segítheti vállalkozásuk digitális fejlődését és innovációját. A Data-EDIH projekt keretében számos térítésmentes szolgáltatást kínálunk, amelyek célja a digitális érettség javítása és a versenyképesség növelése.

Szeretnénk Önöket meghívni egy exkluzív rendezvényre, amelyet a KKV-k és innovatív vállalatok közötti kapcsolatépítés és együttműködés elősegítése érdekében szervezünk. A rendezvény egy "B2B networking" és közvetítő esemény lesz, amely lehetőséget biztosít a KKV-nak, induló vállalkozásoknak és az innovatív cégeknek találkozni, kapcsolatokat építeni és potenciális együttműködéseket kialakítani.

Időpont: 2024.04.17. 11:00-13:00

Helyszín: 4028 Debrecen, Kassai út 26. Informatikai Kar IF-07

A rendezvény teljesen ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2024.04.15.

Regisztrációs link: https://forms.office.com/e/F0ukpw2awm

Emellett szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy a fenti eseményen való részvétel lehetőséget biztosít arra, hogy ingyenesen vegyenek részt további programjainkon is. Az Informatikai Szakmai Napok, amelyet 2024. április 17-én és 18-án rendezünk meg a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, egy nagyszabású esemény lesz, amelyen több mint 20 nagyvállalat és IT cég vesz részt és adnak elő az informatika gyakorlati alkalmazásával, új technológiákkal kapcsolatos témakörökben. Ennek során az ingyenesen igénybevehető szolgáltatások a következő: lehetőséget biztosítunk Önöknek a cégek előadásainak meghallgatására, tanácsadásokra és további szakmai kapcsolatok kiépítésére.

Az Informatikai Szakmai Napokról további információ itt: https://inf.unideb.hu/informatikai-szakmai-napok-2024-tavasz

Regisztráljanak most a rendezvényre, és vegyék igénybe ezeket az értékes lehetőségeket vállalkozásuk fejlődése érdekében!

A „Data EDIH” c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Parlamenti Államtitkársága támogatta.

 

Az alábbi képzéseinken online és személyes (Debreceni Egyetem, Informatikai Kar - 4028 Debrecen, Kassai út 26.) formában is részt vehet.

 

EU tars. logoEDIH logo

Korábbi események

Unity Bootcamp 2024.06.:

Unity Certified User Bootcamp with Data EDIH at the University of Debrecen

Future creators, start here on your path to a career within the real-time 3D ecosystem. Test your foundational Unity and C# programming skills and tell the world that you’re ready to create games and apps in Unity. 

INSTRUCTOR-LED Bootcamp

The Unity Certified User certification enables individuals to get started in interactive content creation for industries such as gaming, entertainment, automotive, XR, and AEC (architecture, engineering, and construction). You may be preparing for an internship in programming, Unity development, quality assurance, or a career requiring interactive content creation, and you’re ready to prove that you’ve conquered Unity’s foundational capabilities and functions.

-- REGISTER HERE –

Core skills:

 • Navigating the Unity interface
 • Debugging and problem-solving skills
 • Creating and evaluating code in C#
 • Appropriately controlling the behavior of objects in a virtual environment
 • Using and applying animations for models
 • Handling keyboard and mouse input of the user to create a real-time interactive application
 • Creating and identifying the behavior of user interface elements

Our instructor:

Dr. Kruppa Kinga

 • Assistant professor at Department of Data Science and Visualization, Faculty of Informatics, University of Debrecen
 • E-mail: kruppa.kinga@inf.unideb.hu

What’s on the hackathon?

The Unity Certified User Programmer certification competition will test the basics of C# programming within Unity software to create interactivity in games, apps, and other experiences. This certification demonstrates entry-level knowledge that includes debugging, problem-solving, interpreting the API, creating and evaluating code, and navigating the Unity interface.

 

Márciusi workshopjaink:

 • Innovatív Megoldások Kis és Középvállalkozásoknak, március 7. 9:00-11:00:

Fedezze fel velünk, hogyan automatizálhatja a napi feladatait, növelheti hatékonyságát és javíthatja vállalkozása versenyképességét! A workshop keretében megismerkedhet a Power Automate és az RPA világával, megtudhatja, hogyan könnyítheti meg az emailkezelést, adatok kinyerését, dokumentumok előkészítését, és még sok mást.

A Power Automate egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi az üzleti folyamatok automatizálását és az alkalmazások közötti integrációkat, anélkül, hogy programozói készségekre lenne szükség. Az RPA olyan technológia, amely lehetővé teszi az ismétlődő és rutinfeladatok automatizálását szoftverrobotok segítségével, így felszabadítva az időt az üzleti növekedésre és az ügyfélkapcsolatok javítására.

Továbbá megmutatjuk, hogy hogyan modernizálhatja üzletét az RPA segítségével, hogy az kompatibilis legyen az egyéb feladatokkal is, mint az ügyfelekkel való kommunikáció, a dokumentáció kezelése, az ügyfélszolgálat és az adatgyűjtés.
 

 • Az MI kaland: a mesterséges intelligencia lehetőségei és kihívásai, március 7. 13:00-15:00:

Vegyen részt workshopunkon, amelyen nem csak megismerheti az MI alapjait, de azt is megtudhatja, hogyan válhat ez a technológia a vállalkozása hatékony és innovatív eszközévé. Fedezze fel az MI-hez kapcsolódó fogalmakat és koncepciókat gyakorlati példákon keresztül. Ismerje meg, hogyan teszi hatékonyabbá az MI a vállalkozások mindennapjait, és tudjon meg többet az MI alkalmazásának kihívásairól és etikai kérdéseiről. A workshopon továbbá egy izgalmas előretekintést is kaphat arról, hogy milyen hatásai lehetnek az MI-nek a vállalkozások mindennapjaira a jövőben. Fedezze fel, hogyan lehet az MI a fejlődés kulcsa!

 

 • MI alapú nyelvi eszközök kihasználása a kisvállalkozások sikerében: Betekintés a ChatGPT világába, március 8. 9:00-11:00:

Ebben a workshop-ban felfedezheti a ChatGPT transzformációs erejét, ahogyan forradalmasítja a vevőkkel való kommunikációt és hajtja a kisvállalkozások növekedését. Ismerje meg a nyelvi rendszerek képességeit, melyek az ügyfélszolgálattól, a tartalomgyártáson át, egészen a visszajelzések hatékony feldolgozásáig, képesek vállalkozása új szintre emelésére. Tanuljon meg lenyűgöző beszélgetéseket alkotni, amelyek akár új ügyfelek megszerzéséhez is vezethetnek, és szerezzen gyakorlati betekintést, valamint hasznos technikákat vállalkozása kommunikációjának fellendítéséhez. Kapcsolódjon be a dinamikus műhelymunkánkba, és fedezze fel, hogyan fejlesztheti kisvállalkozását az MI segítségével!

Jelentkezésüket 2024. február 29. 12:00-ig várjuk az alábbi jelentkezési lapon keresztül: https://forms.office.com/e/P3CL8pTuCs

A workshopok piaci értéke: 40.000.- Ft/fő, melyből a projekt által biztosított kedvezmény mértéke: 100%.

A workshopok díja: 0.- Ft.

 

Februári képzéseink:

 • Felhőszolgáltatások alapjai – angol nyelvű képzés, 2024. február 9.  9:00 – 17:00:

A képzés során a résztvevők elsajátítják a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos alapvető fogalmakat, valamint megismerik, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre a Microsoft Azure felhőszolgáltatásában. A képzés során gyakorlati példák és feladatok segítségével kerülnek az egyes témakörök bemutatásra, amelyek segítenek megérteni a felhőszolgáltatás alapvető fogalmait és az alkalmazható Azure technológiáit.

A kurzus különösen ajánlott azoknak, akik szeretnének felkészülni az AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals – nemzetközileg elismert ipari tanúsítványt adó – vizsgára, amelyet akár a DE Informatikai Karán működő vizsgaközpontba is letehetnek a lelkes jelentkezők. A Certiport vizsgának csekély összegű önköltsége van, és a vizsga egész évben letehető.

 • Adattudományi alapok – angol nyelvű képzés, Várható időpont: 2024. február 16-17.  9:00 – 17:00:

A képzés célja az adattudomány és az adatkezelés alapjainak megismertetése a Microsoft Azure platformon. Ez a képzés bevezetést nyújt az adatok és az adatkezelés alapvető fogalmaiba, módszereibe és a felhő alapú adatelemzés technikáiba. A képzés során a résztvevők megismerik az adatok kiaknázásának jelentőségét, azok feldolgozását és tárolását, valamint megtanulják, hogyan használják az Azure szolgáltatásokat az adatok hatékony kezeléséhez és elemzéséhez.

A kurzus különösen ajánlott azoknak, akik szeretnének felkészülni a DB900: Azure Data Fundamentals – nemzetközileg elismert ipari tanúsítványt adó – vizsgára, amelyet akár a DE Informatikai Karán működő vizsgaközpontba is letehetnek a lelkes jelentkezők. A Certiport vizsgának csekély összegű önköltsége van, és a vizsga egész évben letehető.

 

Jelentkezésüket 2024. február 6.  12:00-ig várjuk az alábbi jelentkezési lapon keresztül: https://forms.office.com/e/z9uZcki8Nf

A jelentkezést követően felvesszük Önökkel a kapcsolatot a képzés részleteivel kapcsolatban és a  szükséges dokumentumok képzés megkezdése előtti aláírása végett.

Adattárolás és -kezelés relációs adatbázisokban - angol nyelvű képzés

2024. január 19-20.  9:00 – 17:00 

A 16 órás – angol nyelvű - képzés során a résztvevők elsajátítják a relációs adatbázisokkal történő adattárolás és -kezelés elméleti és gyakorlati alapjait. A képzés végén a résztvevők rendelkeznek majd az alapvető tudással ahhoz, hogy relációs adatbázisokat tervezzenek, hozzanak létre, módosítsanak és kérdezzenek le, például Microsoft SQL Server, Oracle Database vagy MySQL adatbáziskezelő-rendszerek használatával.

A kurzus különösen ajánlott azoknak, akik szeretnének felkészülni a Certiport IT Specialist Databases – nemzetközileg elismert ipari tanúsítványt adó – vizsgára, amelyet akár a DE Informatikai Karán működő vizsgaközpontba is letehetnek a lelkes jelentkezők. A Certiport vizsgának csekély összegű önköltsége van, és a vizsga egész évben letehető.

Figyelem: A képzésen való részvétel  nem kötelezi a résztvevőt a  Certiport vizsga letételére, ez opcionális lehetőség.

 

Adattudományi programozás - angol nyelvű alapozó képzés

2024. január 26-27.  9:00 – 17:00 

A 16 órás – angol nyelvű - képzés során a résztvevők elsajátítsák az alapvető programozási ismereteket és azok adattudományi területen való alkalmazását. A képzés során a programozás alapvető fogalmai, elvei és eszközei (mint például a változók, az adattípusok, a hatáskör, a vezérlési szerkezetek és az alprogramok) kerülnek tárgyalásra a Python programozási nyelven keresztül. Továbbá áttekintésre kerülnek a leggyakoribb adatelemzési munkafolyamatok megvalósításához használható nyelvspecifikus csomagok is.

A kurzus különösen ajánlott azoknak, akik szeretnének felkészülni a Certiport IT Specialist Python – nemzetközileg elismert ipari tanúsítványt adó – vizsgára, amelyet akár a DE Informatikai Karán működő vizsgaközpontba is letehetnek a lelkes jelentkezők. A Certiport vizsgának csekély összegű önköltsége van, és a vizsga egész évben letehető.

Figyelem: A képzésen való részvétel nem kötelezi a résztvevőt a Certiport vizsga letételére, ez opcionális lehetőség.

 

A gépi tanulás alkalmazása a kkv-k életében - workshop 

2023. október 12. 

A workshop célja, hogy bemutassa a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket a kis- és középvállalkozások digitális átalakulásában. A gyakorlati megoldások mellett tárgyalásra kerülnek a mesterséges intelligencia alkalmazásának kihívásai és korlátjai is. 

10:00 – 10:10 Megnyitó 

10:10 – 10:30 Bevezetés a mesterséges intelligencia világába 

Bevezető előadás, melynek keretében megismerik a résztvevők a gépi tanulás alapvető technikáit és azok alkalmazási lehetőségeit (regresszió, osztályozás, klaszterezés, ajánló rendszerek) 

10:30 – 11:50 Gyakorlati példák a gépi tanulás alkalmazására(esettanulmányok): 

Valós életből vett esetek bemutatása, ahol a gépi tanulás kulcsszerepet játszott a problémák megoldásában. 

11:50 – 12:00 Zárás - A workshop összefoglalása, kérdések 

 

Az adatelemzés alkalmazásai a kkv-k működésében - workshop  

2023. október 13. 

A workshop célja, hogy bemutassa az adatelemzésben rejlő lehetőségeket a kis- és középvállalkozások digitális átalakulásában. A gyakorlati megoldások mellett tárgyalásra kerülnek az adatelemzés alkalmazásának kihívásai és korlátjai is. 

10:00 – 10:10 Megnyitó 

10:10 – 11:50 Bevezetés az adatelemzésbe: adatgyűjtés, -elemzés, -vizualizáció, értelmezés   

 • Bevezető előadás az adatelemzés alapjairól, céljairól, fogalmairól  
 • Gyakorlati példák az alapvető adatelemzési eszközök használatára (kerekasztal beszélgetés): 
 • Valós életből vett esetek bemutatása, ahol az adatelemzés kulcsszerepet játszott a problémák megoldásában. 

11:50 – 12:00 Zárás - A workshop összefoglalása, kérdések  

 

Felhőszolgáltatások alapjai – képzés 

2023. október 13. 9:00 – 17:00 

A 8 órás képzés során a résztvevők elsajátítják a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos alapvető fogalmakat, valamint megismerik, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre a Microsoft Azure felhőszolgáltatásában. A képzés során gyakorlati példák és feladatok segítségével kerülnek az egyes témakörök bemutatásra, amelyek segítenek megérteni a felhőszolgáltatás alapvető fogalmait és az alkalmazható Azure technológiáit. 

Legutóbbi frissítés: 2024. 06. 25. 15:28