Partnerek

A debreceni informatikai cégek szoros kapcsolatban állnak Karunkkal.

Kiemelt szakmai partnerek

Közvetlenül részt vesznek a kari képzésekben, kari tantervek elkészítésében, anyagilag támogatják a kart céljainak elérésében.

CCLab

A CCLab Kft. elsősorban a Common Criteria (CC) szerinti kiberbiztonsági értékeléseket végző, független, akkreditált szoftverbiztonsági laboratórium. A CC az IT biztonság területén egy nemzetközileg elfogadott keretrendszer, amely közös struktúrát és nyelvet használ az információbiztonsági követelmények megfeleltetésére. Az eddig megszerzett akkreditációk alapján szolgáltatásaik jelenleg három meghatározó területe a termékek CC módszertan szerinti biztonsági értékelése (vizsgálata), a CC értékelésre felkészítéshez kapcsolódó tanácsadás, továbbá kifejezetten a DACH (Németország, Ausztria, Svájc) régióban a smart meter (okos fogyasztásmérő) eszközök svájci (METAS) szabvány szerinti információbiztonsági értékelése.

A vállalat információbiztonsági értékelői, etikus hacker és pentester csapata a világ legnagyobb gyártó cégeinek dolgoznak.  A CCLab Kft. küldetése, hogy a mindennapi életünk során használt informatikai eszközök és rendszerek biztonságosabbak legyenek, ezáltal a minket körülvevő világ biztonságosabbá váljon mindenki számára. A cég munkatársai aktív kapcsolatban állnak a Debreceni Egyetem Informatikai Karával, részt vesznek a hamarosan induló duális képzésben, adatbiztonság témában jelenleg is tartanak órákat hallgatóinknak, illetve állandó résztvevői az Informatikai Szakmai Napoknak.

 

Deutsche Telekom IT Solutions

A Deutsche Telekom IT Solutions és a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a DT-ITS debreceni szolgáltató központjának megalakulása óta sikeres együttműködést folytat. A folyamatos közös szakmai munka eredményeképpen 2009 szeptemberében informatikai specializációs képzést indítottunk, amely lehetőséget nyújt a nyelvismerettel rendelkező, de nem informatika szakos hallgatók speciális informatika képzésére.

Az Informatikai Kar és a Deutsche Telekom IT Solutions 2011 januárjában jelentette be megállapodását Infokommunikációs Rendszerek Üzemeltetése Kihelyezett Tanszék létrehozásáról. A tanszék legfontosabb céljai a mérnökinformatikus, a programtervező informatikus és a gazdaságinformatikus szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás, a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztése. 2018 januárjában, a Deutsche Telekom IT Solutions, Debrecen városa, illetve az Egyetem között létrejött háromoldalú megállapodásnak köszönhetően együttműködésünk még hatékonyabb intézményi keretet kapott.

                DT-ITS Tanszék

 • IT szolgáltatói alapismeretek moduláris oktatás
 • Train IT
 • IT specializáció nem IT szakos hallgatók számára: Network Solutions
 • Germanisztika Intézet DT-ITS szakirány: Operating Systems specializáció német nyelven
 • Gyakornoki programok
 • Debreceni Egyetem
 • Debreceni Egyetem, Informatikai Kar
 • Neptun

 

EPAM

Az 1993-ban alapított USA központú EPAM Systems, Inc. (NYSE: EPAM) mára a világ vezető szoftvertechnológiai cégévé vált. Fő tevékenysége a nemzetközi, piacvezető ügyfelek digitális transzformációját elősegítő informatikai platformok fejlesztése, szoftveralapú komplex megoldások bevezetése a kapcsolódó tanácsadási tevékenységekkel együtt.

Az EPAM és a Debreceni Egyetem együttműködése évtizedes múltra tekint vissza, amely során az EPAM több mint 30 munkatársa tartott előadásokat és kurzusokat - főként szoftverfejlesztés alapjai, szoftvertesztelés és tesztautomatizálás témákban -, ezen felül voltak kifejezetten a cég tapasztalt szakemberei által oktatott tantárgyak is.

2020 őszén készült el az EPAM terem is, ahol a hallgatók az EPAM dizájnerei által kialakított modern környezetben, 20 asztali számítógép és monitor, illetve projektor segítségével tanulhatnak, valósíthatnak meg saját, egyedi projekteket.

A vállalat és a kar között fennálló szakmai kapcsolatok mélyítése érdekében 2022 áprilisában létrejött az EPAM Információ Technológia tanszéke, amely keretében a hallgatók piacképes tudást szerezhetnek EPAM-os oktatók segítségével.

A tanszékről bővebben ezen a linken olvashatsz.

EPAM Mentorprogram:

A Mentorprogram az EPAM képzése, amely során piacképes tudást szerezhetnek a mentoráltak gyakorlatias feladatok és tananyagok elsajátítása által.

A képzés különböző területeken indul:

 • Java
 • DevOps
 • .NET
 • Data Engineering
 • Test Automation (Java, JavaScript, Phyton)
 • PHP

A programok általában 3-4 hónaposak és hetente kb. 20 órát vesz igénybe a tananyagok feldolgozása, amellyel rugalmasan, saját időbeosztás szerint lehet haladni.

A képzés önálló tanulásra épül, azonban egy dedikált mentor segíti a mentoráltakat a tananyag feldolgozásában, heti 2x, online meeting keretében. A program bárhonnan elvégezhető online, vagy személyesen irodáink egyikében: Budapest, Debrecen, Szeged.

A program sikeres elvégzése után a mentoráltak állásajánlatot kaphatnak az EPAM-tól.

Jelentkezni az alábbi linken keresztül lehet: https://careers.epam.hu/education/mentoring-program

További elérhetőségek:

EPAM weboldal: https://www.epam.com/

EPAM Képzési Programok: https://epa.ms/kepzesi-programok

EPAM Debrecen Facebook: https://www.facebook.com/EPAM.Debrecen

EPAM Hungary Facebook: https://www.facebook.com/Epam.Hungary

EPAM Hungary Instagram: https://www.instagram.com/epam_hungary/?hl=hu

 

Lupus Consulting

A Lupus Consulting Zrt. szervezeti kultúrájának fontos értéke, hogy segítsen a fiatal tehetségeknek kibontakozni és fejlődni a cégen belül. A cég debreceni irodájának egyik kitűzött célja a pályakezdők alkalmazása és képzése, ezért a Lupus Consulting a Debreceni Egyetem Informatikai Karával szoros együttműködést ápol.

Az Informatikai Kar mesterképzéses hallgatói részére a Lupus Consulting Zrt. félévenként két órát tart az SAP programozással kapcsolatban az alaposabb tudás átadása érdekében. Az órák tematikája érinti az ABAP OO, Classification System és Query Development területeket. A gyakorlatorientált, interaktív órák tartásán felül a Lupus Consulting egy átfogó SAP Workshopot, úgynevezett Junior Programot is indított az Informatikai Kar gazdaságinformatikus, programtervező informatikus és mérnökinformatikus hallgatói részére. A képzés során három féléven keresztül a hallgatók elsajátíthatják az SAP NetWeaver 7.40 tanúsítványhoz szükséges összes tudást.

A Lupus Consulting Zrt. és az Informatika Kar duális képzést is indít, melynek keretében a mesterképzéses informatikus hallgatók az egyetemi oktatás mellett heti 2 napban a Lupus Consulting Zrt. debreceni irodájában szakmai gyakorlaton vesznek részt, melynek célja az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolása és a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciák munkafolyamatokban történő fejlesztése.

 

Microsoft

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2020-ban a Microsoft Mesterséges Intelligencia Tudásközpontjává vált.  A cég és a kar hosszú távú szakmai együttműködésének kettős célja van, egyrészt, hogy a technológiai oktatásnak szerves részét képezzék az olyan modern technológiák, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, és ezek kombinációja, másrészt, hogy e technológiákra építve a társadalom számára is hasznos fejlesztések szülessenek, amelyek hozzájárulnak az emberek mindennapi életének javításához. A tudásközpontban koncentrálódik a legújabb technológiai tudás és a megfelelő szoftveres háttér is annak érdekében, hogy a diákok és szakmai mentoraik egyedülálló kutatásokat vigyenek sikerre, illetve hozzájárul ahhoz is, hogy a digitalizáció szervesen beépüljön a hazai felsőoktatásba, még versenyképesebb tudást adva a jövő generációnak szinte minden területen.

 

Morgan Stanley

A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, a vállalat teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. Munkatársaik a világ 42 országában található több mint 1300 irodában dolgoznak. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása pénzügy, informatika, matematikai modellezés, hitelkockázat-és piacelemzés, értékpapír kereskedés jogi dokumentáció területeken.

A Morgan Stanley Informatika divíziója innovatív megoldásokkal segíti a pénzügyi feladatok magas színvonalú ellátását. Jelentős Informatikai befektetéseik lehetővé teszik fejlett kereskedési rendszerek, modellező és szimulációs szoftverek, valamint elemző és biztonsági rendszerek kifejlesztését és működtetését, beleértve az azokat támogató infrastruktúrát. 

A cég szakmai gyakorlati helyek biztosításával, az Informatikai Szakmai napokon való aktív közreműködéssel és anyagilag is segíti a Debreceni Egyetem Informatikai Karán folyó oktatás színvonalának növelését.

 

NI Hungary

Tesztelési és mérési technológiái segítségével az NI több mint négy évtizede működik együtt a tehetséges mérnökökkel és vállalkozásokkal a világ l kihívásainak megoldásában. Az adatoktól és az automatizálástól kezdve a kutatásig és az érvényesítésig az NI segít vevőinek az új innovációk gyorsabb, megbízhatóbb tesztelésében és az innovációk létrejöttében.

A cég az első tengerentúli gyártóegységét 2001-ben hozta létre Debrecenben, azóta több mint 1400 főt foglalkoztató munkáltatóvá nőtte ki magát. Folyamatos fejlődésük mellett büszkék emberközpontú vállalati kultúrájukra. Az innováció melletti elkötelezettségüknek köszönhetően az NI Hungary Kft. ma már az elektronikai eszközök gyártása mellett 14 különböző területen foglalkoztat munkatársakat.

A debreceni vállalat ad otthont a fő regionális és globális központoknak is. A munkavállalókat egy modern, inspiráló munkakörnyezet várja nap mint nap, ahol szakmai kihívások és belső oktatások segítségével fejleszthetik képességeiket és tudásukat.

A több mint 200 fős IT részlegük komplett informatikai megoldásokat és szolgáltatásokat kínál a többi NI terület számára. Fő feladataik közé tartozik az alkalmazásfejlesztés, rendszerintegráció, informatikai projektek menedzselése, de részt vesznek a szoftverfejlesztési életciklus minden állomásán, valamint biztosítják az ehhez szükséges infrastruktúrát.

Az NI szoros együttműködésben áll a Debreceni Egyetem Informatikai Karával. A vállalat munkatársai órákat tartanak, az Informatikai Szakmai Napok állandó szereplői, hallgatói versenyek támogatói. A konstruktív együttműködés egyik bizonyítéka az is, hogy a kar számos hallgatója tölti kötelező szakmai gyakorlatát, vagy dolgozik gyakornokként a cégnél, és jelentős részük a diplomázást követően az NI-nál folytatja karrierjét.

NJSZT

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság célja, hogy intézményektől független szakmai fórumként segítse hazánkban, illetve a magyar nyelvterületeken:

 • Az informatika alkalmazását, fejlesztését, az eredmények elterjesztését
 • A szakma presztízsének, színvonalának és etikájának megőrzését, illetve emelését
 • Az informatikával hivatásszerűen foglalkozók, illetve az informatikai eszközöket és módszereket más szakterületen alkalmazók véleményének és szakmai érdekeinek érvényre jutását
 • A széles körű részvételt a nemzetközi szakmai közéletben
 • Az informatikai szakemberek tájékoztatását és tapasztalatcseréjét
 • Az informatikai kultúra terjesztését, az informatikai oktatást

A Társaság, célkitűzéseink megvalósítása érdekében, közhasznú szervezetként többek között kutatási, fejlesztési, oktatási és továbbképzési programokat véleményez, és részt vállal kidolgozásukban. Továbbá állást foglal fontos szakmai és az informatikával kapcsolatos társadalmi kérdésekben, koncepciókat, tanulmányokat, szakvéleményeket dolgoz ki, előadásokat, konferenciákat, tanfolyamokat rendez.

További partnereink

 • ACPM IT
 • Beks Kommunikációs Technika Kft.
 • BT
 • Coloplast Hungary
 • DataExpert Services Kft
 • Dynata Hungary
 • eKözig Zrt
 • GE Healthcare Magyarország
 • Információs Hivatal
 • Morgan Stanley
 • Nebu
 • Neuron Szoftver Kft
 • OPENDEVEL Kft.
 • Ozeki Informatikai Kft.
 • ORFK
 • SAP
 • Schönherz Iskolaszövetkezet
 • Webshopexperts

Karunk alapítása óta tagja a Debreceni Tesztelői Kerekasztalnak, és az itt nyert tapasztalatok megjelennek képzésünkben.

Klaszterek

Az Informatikai Kar gesztorszervezete a Szilícium Mező Regionális Informatikai Klaszternek és tagja az alábbi klasztereknek, hogy folytonos, élő kapcsolatban legyen a cégekkel, és képzéseit az igényekkel összhangban formálja.

Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 28. 12:22