Nemzetközi felsőoktatási kapcsolatok

Kari kapcsolatok

Ferris States University

Ferris States University A 2013-ban történő kapcsolatfelvételt követően oktatók cseréje után a kar képzésébe bekerült a Digital Forensics & Incident Response tárggyal. Folyamatban van a közös PTI MSc képzés kialakítása, ahol a nálunk elkezdett képzést a Ferris State University-n fejeznék be a diákok.
Northern Michigan University

Northern Michigan University

A NMU vezetése 2016-ban kereste meg a karunkat, és reményeink szerint hasonlóan virágzó kapcsolatot sikerül felépíteni a közeljövőben.

 

 


Szakmai nemzetközi kapcsolatok

Informatics Europe

A kar 2014 óta tagja az európai egyetemek informatikai karait, tanszékeit és kutatóintézeteit összefogó szervezetnek.

Innovative ICT Solutions for the Societal Challenges

Innováció és infokommunikáció kulcsszavak köré szerveződött nemzetközi konzorcium rendszeresen sikerrel pályázik kéthetes találkozói megvalósításához. A résztvevő hallgatók csoportokra bontva a rendezvényt megelőző 2 hónapban egy-egy témán dolgoznak, melyről aztán a találkozó helyszínén beszámolnak. A 2015-2017 közötti időszakban néven futó projekt következő állomása Zágráb után Valencia lesz.

International Consortium on Information and Communication Technologies and Related Interdisciplinary Applications

Az Informatikai Kar alapító tagja az ICTNET konzorciumnak, mely 41 európai felsőoktatási intézményt tömörít a szorosabb együttműködés elősegítésére. Jelenleg a hallgatók szakmai gyakorlatának más országbeli partnereknél történő megvalósításának előkészítése zajlik.

IT-PRO

A finn University of Applied Sciences intézménnyel kötött megállapodás értelmében az IK 180 kredittel már rendelkező hallgatói egyéves jyvaskylai tanulmányok után finn BSc diplomát kaphatnak.

Közel 30 éve az EU létrehozta az Erasmus programot, melynek révén több mint három millió diák a képzésének egy részét egy másik EU-s felsőoktatási intézményben végezhette. A karunk kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően hallgatóink 17 országban vehetnek részt ebben a programban.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 01. 07:08