Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a magyar tulajdonú ACPM IT Tanácsadó Zrt. A szerződés jóvoltából a kar mérnök hallgatói naprakész, a gyakorlatban is használt kiberbiztonsági információkhoz juthatnak, ezáltal jobbá válnak a diploma megszerzése után az elhelyezkedési esélyeik.

Harmadik alkalommal tartott közös szakmai napot a ProSuli program keretében a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar és a Yettel a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az eseményen a pedagógusok bemutató órákon, a diákok pedig versenyen vehettek részt.

 eduIDT_Logo

A 2022-ben az ERASMUS+ program keretében elindult eduIDT (https://www.eduidt.eu/) projekt egy újabb mérföldkőhöz érkezett.

startpro

Építs sikeres vállalkozást itthon és szerezz hozzá akár 5 millió forint támogatást! 

Láthatatlan iskola

A Láthatatlan Iskola önkéntes mentorprogramjához olyan fiatalokat keresnek, akik szabadidejükben szívesen adnák át tudásukat, hogy azzal egy hátrányos helyzetű gyermek jövőjét segítsék.

Korszerű informatikai tudást kapnak és versenyképes diplomát szerezhetnek a Debreceni Egyetem Informatikai Kar hallgatói. Az IK továbbra is olyan képzési lehetőségeket kínál, melyek szervesen kapcsolódnak az adattudományhoz és a mesterséges intelligenciához. A 2024-es általános felvételi eljárásban három alap- és egy osztatlan képzés, valamint öt mesterszak közül választhatnak a felvételizők.

Frissen végzett informatikai szakemberek kapták meg diplomájukat az Informatikai Kar oklevélátadó ünnepségén. A Debreceni Egyetem Díszudvarán tartott ceremónián mintegy kétszáz, nappali és levelező tagozaton végzett hallgató vehette át a diplomáját.

GCP Meetup

Online meetup a GDG Cloud Budapest közösségben.

UDEal és stUDinnovate

A Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja újra meghirdette a hallgatók számára a stUDinnovate Ötletfejlesztési Programot, valamint a UDeal – program új vállalkozás indítására workshopsorozatot.

A mesterséges intelligenciát érintő aktuális kérdésekről tanácskoztak egy rendhagyó egyetemi workshopon hallgatók és fiatal oktatók. Az eseményen elhangzott, hogy a technológia a Debreceni Egyetem valamennyi tudományterületére és az intézmény életének számos szegmensére hatással van.