Szülői tájékoztató

Kedves Szülők!

A körülöttünk levő világ egyre gyorsabb iramban változik, és ez még inkább igaz az életünk minden területét átszövő informatikára. Mindennapjainkban elsődleges tájékozódási forrássá válik az internet, bárhová is lépünk, informatikai alkalmazások segítik munkánkat, magánéletünket. Legyen ez a sarki boltban kártyával történő fizetés, a vásárlások internetes intézése, az adóbevallás elektronikus elkészítése, a munkahelyi ügyintézés, vagy a magán, illetve a hivatalos levelezés. S ekkor még nem beszéltünk a gyártási folyamatok automatizálásáról, azokról a rutinszerű tevékenységekről, amelyeket az automatizált gépek látnak el helyettünk. A jövő szakembere nem élhet informatikai ismeretek nélkül. Az informatikai rendszereket működtetni, fejleszteni kell, ez napjaink, s még inkább a jövő egyértelmű kihívása. Bizonyára olyan irányba kívánja irányítani gyermekét, amely hosszú távon garantált megélhetést biztosít számára, és majdan végzett munkája örömet szerez neki.

Ma már az informatika olyan széles területet ölel fel, hogy mindenki megtalálhatja bene az érdeklődésének, képességeinek megfelelő feladatokat:

  • van, akinek az szerez örömet, ha nap, mint nap új problémákkal szembesül – annak a fejlesztés területén van a helye;
  • van, aki egy rendszer működtetésében, bizonyos szolgáltatások biztosításában szeretné látni munkája eredményét – annak a rendszergazdák között van a helye;
  • van, akit a tervezés vonz – annak a rendszertervezők között van a helye;
  • van, akit az okos eszközök ejtettek rabul – lehet mobil alkalmazás fejlesztő, vagy olyan szakember, aki robotok fejlesztésével foglalkozik;
  • van, akit a képi világ vonz – a grafikai fejlesztők között érvényesítheti tehetségét;
  • van, aki ahhoz szeretne hozzájárulni, hogy a gazdasági folyamatok, döntések informatikai támogatottsága minél hatékonyabb legyen – az üzleti elemzők várják.

További információk szülőknek, leendő hallgatóknak:

Telefon:
    +36-52-512-900/75021
E-mail:
    to@inf.unideb.hu

Legutóbbi frissítés: 2023. 10. 31. 10:29