Kutatók éjszakája

Minden év szeptember utolsó péntekén kora délutántól késő estig megnyílnak a máskor nem látogatható egyetemi helyszínek, és látogatóink bepillanthatnak a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába.
Ezen az alkalmon megismerkedhetnek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatják, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát, emellett vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagyszülőkig mindenki megismerkedhet az innovatív gondolkodás fontosságával.

 

2023. szeptember 29-én 17 és 21 óra között az alábbi programokkal várjuk vendégeinket:

Hófehérke holtan esett össze - szabadulószoba

Hófehérke holtan esett össze, utolsó leheletével azt mondta, hogy... Ha szeretnéd tudni, hogy mi történt Hófehérkével és úgy érzed, hogy ki tudod nyomozni a rejtélyt, ne habozz, jelentkezz a rendhagyó szabadulószoba programunkra a Kutatók Éjszakáján! Maximum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Csapatok regisztrálhatnak a csapatnév megadásával!!

Regisztráció szükséges ITT

IT mérnöki játszótér

A játszótéren összemérheted a reflexeidet a barátaiddal, kikeverheted kedvenc színedet LED-ekkel, kipróbálhatod mennyire ügyesen tudsz irányítani egy általunk készített "hexapod" roboot és egyéb látványos elektronikai dolgokat tekinthetsz meg.

Örök dilemma

Napjaink digitalizálódó világában egyre nagyobb hangsúlyt kap a kiberbiztonság, mely mély és változatos témakört ölel fel és egyik releváns területe a kriptográfia. A kriptográfia központi elemei a különböző titkosítási algoritmusok, melyek védik a bizalmasságot és az integritást a kriptovalutáktól az internetes kommunikációig. Gyere és merülj el a kiberbiztonsági megoldásokban.

Mozgásra fel!

Szeretnéd megtudni, hogy hogyan repülnek a sárkányok? Hogyan táncolnak a pingvinek? Hogyan üldözi a motkány a makkot a Jégkorszakban? Nálunk megismerkedhetsz az animációkészítési technikákkal, és elkészítheted akár az első saját mini karakteranimációdat is. Merüljünk el közösen az animáció fantasztikus világában!

Létszámkeret: 18 fő

Regisztráció szükséges ITT

Újabb kalandozások a virtuális valóságban

Napjainkban a virtuális valóság alkalmazása egyre nagyobb jelentőséggel bír a tudományos és a mindennapi élet számos területén. E program keretében -- a virtuális valóság alapvető jellemzőinek áttekintése mellett -- a témakörrel kapcsolatos néhány újdonságot ismertetünk, valamint a Debreceni Egyetem Informatikai Karához köthető új fejlesztéseket mutatunk be. Az érdeklődők számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy Oculus head-setek segítségével maguk is „kalandozzanak” háromdimenziós virtuális terekben.

Ez a program egyszeri program, 18 órától kezdődik.


A fenti programok helyszíne a Debreceni Egyetem Informatikai Kara.

 

E-sport verseny - Valorant

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Egyetem E-Sport Központja 5 fős csapatok jelentkezését várja Valorant E-sport versenyére. Regisztrációkor a csapatnevet kell megadni!! A verseny ideje alatt a résztvevőkre a Debreceni Egyetem E-Sport Központjának házirendje érvényes.

Regisztráció szükséges ITT

E-sport verseny - Rocket League

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Egyetem E-Sport Központja 3 fős csapatok jelentkezését várja Rocket League E-sport versenyére. Regisztrációkor a csapatnevet kell megadni!! A verseny ideje alatt a résztvevőkre a Debreceni Egyetem E-Sport Központjának házirendje érvényes.

Regisztráció szükséges ITT

Az E-sport versenyek helyszíne a Debreceni Egyetem E-sport Központja (Nagyerdei Stadion).

kutejsz

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 14. 16:08