TEAMSOC21 project zárás

A University of Zagreb koordinálásával 2017. szeptember 1-jén elstartolt TeamSoc21 (The ICT Engineer of the 21 Century)  elnevezésű projekt  (http://sociallab.fer.hr/teamsoc21/) 2019. augusztus 31-én 
elérkezett a futamidejének végéhez.

A záró konferencia a szlovákiai Zsolnán került megrendezésre augusztus 26 és 28 között, ahol a DEIK részéről Zichar Marianna, mint szakmai vezető, Papp Ildikó pedig mint közreműködő oktató vett részt.
A két év alatt a DEIK 8 hallgatója kapcsolódott be a projektbe, melynek során nemzetközi, igazi multikulturális csapat tagjaként kellett egy kiválasztott témához egy startup cég indítását megtervezni egy témavezető segítségével. 2018-ban Bagossy Attila, Erős Alexandra, Serbán Norbert és Tóth Róbert töltött két hetet Zágrábban a projektjük befejezéséhez ( http://www.inf.unideb.hu/hu/node/2194 , míg 2019-ben Kovács Arnold Szilveszter, Preznyák László, Serbán Norbert és Vécsi Ádám utazott hasonló céllal Valenciába két hétre. Az összességében 2,5 hónapnyi sikeres munkáért kreditek is jártak, így nem csak a sok új ismeret, barátság, élmények hanem tanulmányi kreditek  is gazdagították a résztvevőket. A záró konferencián mind a 12 európai partner képviseltette magát, hogy összegezzék a tapasztalatokat és megvitassák a projekt hatásait.
A rendezvénynek kettős célja volt: a TEAMSOC21 zárásán kívül a SMARTSOC 3 éves futamidejű, a University of Zilina által koordinált projekt nyitására is sor került. Érdemes figyelni a kari felületeken megjelenő felhívásokat, hiszen a következő 3 évben is keresni fogunk, vállalkozó kedvű, nyitott, elsősorban mester hallgatókat a projektben való részvételre.


 

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57