INNOSID projekt

Szeptember 24-én befejeződött az INNOSID projekt keretében szervezett kéthetes workshop Dubrovnikban (http://sociallab.fer.hr/innosid/dubrovnik-2021-workshop/).
A DEIK-t képviselő hallgatók (Berecz Zsolt, Karalyos Anita, Pintér Balázs, Veres Tamás, Rand Khouri, Waleed Elrefaei) tavasszal kezdtek el egy-egy kis nemzetközi csapat tagjaként fogyatékkal élők számára megálmodott mobilalkalmazások prototípusain dolgozni egy-egy oktató irányításával.

Ezt követte a szeptember 13 -24 között a Dubrovniki Egyetemen megszervezett workshop, ahol találkozhattak a csapatok résztvevői egymással és tovább dolgozhattak a prototípusokon. A két hét alatt a csapatépítő tréninget követően egy-egy tematikus napot szenteltek a különböző innovatív, feltörekvő technológiák (mint pl. VR, AR, mesterséges intelligencia, gépi tanulás, 3D nyomtatás) vívmányainak áttekintésére. Ebben a konzorciumot alkotó egyetemek (University of Zagreb, University of Dubrovnik, Universitat Politècnica de València, Instituto Politecnico de Santarem, IMT Atlantique Bretagne Pays de la Loire, Debreceni Egyetem) oktatói működtek közre. Karunkról Zichar Marianna és Papp Ildikó nem csak hallgatói csoportot vezetett, hanem egy egész napos 3D nyomtatással foglalkozó tematikus napot is szervezett, ahol ha nem is a nap, de legalább a workshop végére minden hallgató kezébe vehetett egy általa tervezett és kinyomtatott tárgyat.

Szabadidejükben megismerhették a hallgatók a várost, kirándultak Lokrum szigetére, karaoke partin és multikulturális vacsorán vehettek részt. Az utolsó napon be kellett mutatni egy prezentációban az elvégzett munkát, illetve a kifejlesztett prototípust. Pintér Balázs prezentációját találta legjobbnak a zsüri, míg Karalyos Anita csapatának prototípusa bizonyult a mezőny legjobbjának.

A projekt folytatásaként hamarosan újabb, vállalkozó szellemű hallgatókkal folytatódik a projekt akik a prototípus alapján el is készítik az alkalmazásokat a valenciai workshopon, tervek szerint 2022 tavaszán.

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57