Gyere az IK-ra!

Én is iDE járok!

- hallgatóink véleménye -

Azért jelentkeztem ide, mert szeretném informatikai tudásomat minél jobban bővíteni, és úgy érzem a középiskola és a szakmai év után, hogy ez volt az ideális választás. A képzés izgalmas, elgondolkodtató és tanulságos.

A vírushelyzet alatt sem észleltem nehézségeket, hiszen a tanáraimmal tökéletesen tudtunk egyeztetni az órainkról. Személyes véleményem szerint, aki tényleg szeretne tovább tanulni és szereti az informatikai pályát egy kis fizikával megborsozva, annak itt a helye, hiszen a mérnökinformatikus szak épp ezeket a területeket és célokat erősíti meg.

Debreceni Egyetem – a legjobb döntés!

Nézz körül, kérdezz minket!

 

Nagy Csaba Norbert, mérnökinformatikus hallgató

 

 

Alapképzésemet is a DE Informatikai Karán végeztem, és jól éreztem magam itt. A szükséges tudást alaposan el tudtam sajátítani kellemes, támogató légkörben. További érvként szólt az IK mellett az az egyedülálló lehetőség, hogy mesterdiplomám mellé SAS, valamint SAP oklevél kiegészítést kaphatok.

A mesterképzés színvonalával is maximálisan elégedett vagyok, egyáltalán nem bántam meg, hogy ide felvételiztem. Hasznos, eladható, gyakorlatias tudást biztosítanak a hallgatók számára.


Ha érdekel a matematika, a logikus gondolkodás, és a programozás sem áll tőled távol, de emellett érdeklődsz a pénzügyi és gazdasági élet működése iránt is, akkor ez a szak ideális választás számodra.

 

 

Csatári Anna, gazdaságinformatikus hallgató

 

 

Ha nemcsak érdekel a programozás, hanem ebből is akarsz megélni az elkövetkező évtizedekben, akkor szerintem az IK egy jó választás. Ezt nem csak én gondolom így, hanem a diáktársaim is, akik közül jó pár igen messziről érkezett (Afrika, Ázsia, Mexikó, Pakisztán), s noha sok helyre elmehetett volna, és ott akár olcsóbban is megúszta volna, mégis az IK mellett döntött. Itt megtanulhatod az alapvető szoftverfejlesztési módszertanokat és technológiákat.

Könnyű nálatok diplomát szerezni?

Nem mondanám, mert rengeteget kell tanulni, és nagyon sok a beadandó is. Viszont ha életcélod az informatika, akkor ez vár rád a végzés után is, folyamatosan újabb és újabb technológiák, programozási nyelvek, keretrendszerek. Jobb, ha már most hozzászoksz! Viszont ilyen diplomával a kezedben nem lesz gond az álláskereséssel, közvetlenül elhelyezkedhetsz szoftverfejlesztő cégeknél kezdő szoftverfejlesztőként az alábbi területek valamelyikén: C, C++, Java, Javascript, C#, NET, PHP, Python, SQL, stb. Pár év és a szükséges gyakorlati tapasztalatok megszerzése után senior szoftverfejlesztő állást tölthetsz be, illetve szakosodhatsz különböző területekre úgymint. mobil-fejlesztő, adatbázis-szakértő, grafikus fejlesztő, játékprogramozó, stb.

Miért válasszam Debrecent?

Mivel a te életedről van szó, hozz felelősségteljes döntést! Járj utána a dolgoknak! Keress információkat, véleményeket a különböző képzésekről, és ne dőlj be a reklámoknak. Beszélj személyesen azokkal, akik már végeztek, vagy akik épp most diákok, akár több egyetemről is.

Nézz körül, kérdezz meg bennünket!

Aszalós Roland, programtervező informatikus hallgató


 

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 14. 10:04