DEIK Mentorprogram

Kedves Első Éves Hallgatók!

Jól tudjuk, hogy a középiskola után az egyetemen egy sor új kihívással találják szemben magukat, amelyekkel önállóan kellene megbirkózniuk. Szeretnénk könnyebbé tenni a beilleszkedést, ezért ebben a tanévben is elindítjuk a Mentorprogramot, melynek célja, hogy a résztvevőket felkészítse az önálló egyetemi életre, segítse tanulmányi előrehaladásukat és a felsőoktatásban való bennmaradásukat.

A program során az elsőéves hallgatók szakonként és azon belül tankörönként kapnak egy-egy mentort, aki segíti őket az első két félév során. A mentorokat rátermett felsőbb éves hallgatóink közül választjuk ki. Feladatuk, hogy a mentoráltak részéről felmerülő tanulmányi kérdésekre (pl. tanévkezdés, ösztöndíjak, pályázati lehetőségek, kurzusok, tanulmányi vizsgaszabályzat) tapasztalataik alapján választ adjanak.

Havi egy alkalommal a mentorok személyes vagy online foglalkozást tartanak, ahol a résztvevők közvetlenül tehetik fel kérdéseiket, illetve kötetlen beszélgetés során tapasztalatot cserélhetnek egymással. A csoportfoglalkozások során igyekeznek olyan közösséget formálni, melynek tagjai a későbbiekben is számíthatnak egymás segítségére.

Szakonként a HÖK által delegált mentorok is várják a hallgatók kérdéseit (pl. ösztöndíjlehetőségek, szociális juttatások, kollégiumi elhelyezkedés, pályázati lehetőségek, tanulmányi- és vizsgaszabályzat, hallgatói jogok, hallgatóknak szóló rekreációs programok, egyetemi rendezvények stb. témakörökben).

Mentornak jelentkeznél?

További részletek: LINK

Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 18. 15:39