Informatika a felsőoktatásban 2014

Az informatika gyors ütemű fejlődése a szakterülettel foglalkozó szakembereket, oktatókat, kutatókat, vezetőket naponta újabb és újabb kihívás elé állítja. Az informatika növekvő jelentősége az oktatás, kutatás és az intézményi működtetés számára is rendkívül fontos. A felsőoktatási reform jelentős feladatok elé állítja a felsőoktatási intézményeket, és érinti az informatikai szakképzést.

2014. augusztus 27-29. között, immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az "Informatika a felsőoktatásban" elnevezésű konferencia, melynek célja, hogy

  • áttekintést adjon a jelenlegi helyzetről, és megvitassa azokat a kihívásokat, amelyekkel az oktatók, kutatók és az intézmények szükségszerűen találkoznak, fórumot biztosítson a tudományos eredményeknek
  • valamiféle iránytű szerepet betöltve próbálja segíteni a különböző egyetemi és intézményi stratégiák megfogalmazását, tapasztalatok megvitatását és hasznosítását.

Bízunk abban, hogy ez alkalommal is hasznos konferenciát sikerül lebonyolítani, és a konferencia révén lehetőség nyílik az új irányok kijelölésére, az informatikai oktatás-kutatás és a felsőoktatás külső kapcsolatainak fejlesztésére.

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57