Virtuális túra a Science Caféban

Horvátország legrégebben alapított sziget-városába kalauzolta az érdeklődőket a Science Café soron következő, február 13-ai rendezvénye, amelyben Rácz Anett és Zilizi Gergő tartott előadást „Vis comes true” címmel a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltban.

Vis szigetének története az időszámítás előtti időkre nyúlik vissza. Első lakói illírek és görögök voltak, majd Julius Caesar idejében római kolónia volt, később hol Bizánc, hol a magyar királyok, vagy éppen Velence fennhatósága alá tartozott. Volt az osztrák birodalom része, de uralta Napóleon, a második világháború idején Titó partizán-parancsnoki harcállása volt a szigeten egy barlangban. A jugoszláv állam felbomlásáig a sziget gyakorlatilag nem volt látogatható.

Az előadás során a virtuális térben megelevenedtek Vis természeti és kulturális értékei. Az interaktív túrán az érdeklődők megismerhették a sziget nevezetességeit, érdekes történeteit, legendáit. Továbbá bepillantást nyertek a virtuális valóság fejlődésének történetébe, és testközelből is kipróbálhatták ezt a képzeletbeli túrát.

Minden korosztály nagy lelkesedéssel hallgatta Gergő előadását, sokan kipróbálták a virtuális túrát, egy órával az előadás után lett vége a programnak.

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57