Play2Green Projektnyitó rendezvény

A Play2Green (Serious Gaming for Universal Access to Green Education) célja, hogy növelje azon felsőoktatási hallgatók és oktatók számát, akik tanulmányaik során ’zöld’ témákkal is foglalkoztak, illetve, hogy minél szélesebb réteg számára biztosítson innovatív, zöld témájú oktatási anyagokat (https://sociallab.fer.hr/play2green/).

A projektindító találkozóra 2022. december 1-én került sor a Zágrábi Egyetemen, ahol a konzorciumi tagok személyesen is megismerkedtek egymással, a projekt végleges ütemtervével, a különböző munkafázisokkal, áttekintették az éppen folyamatban lévő tevékenységeket, az egyes partnerek feladatait, melyek hozzájárulnak majd a projekt sikeres megvalósításához. A találkozón minden partner intézmény (University of Zagreb, Universitat Politecnica de Valencia, IMT Atlantique Bretange Pays de la Loire, University of Dubrovnik és az Aspas Valencia) képviseltette magát; a DEIK részéről Zichar Marianna szakmai vezető és Papp Ildikó vett részt a megnyitó rendezvényen.

A rendezvényen a projekt koordinátora, Jurica Babić köszöntő szavai után a projekt menedzsere Ivana Slošić vette át a szót. A konzorcium egyetlen civil szervezete, a spanyol Aspas Valencia (https://aspasvalencia.com/), aki a valenciai tartományban élő hallássérült emberek és családjaik érdekképviseleti szervezete. Projektbeli feladatuk e csoport speciális igényeinek érvényre juttatása a projekt tervezett tevékenységeiben. Az egyes részfeladatok koordinátorai (Ivana Slošić, Jurica Babić, Katarina Mandarić and Matea Žilak) ismertették az ütemterveket és felvázolták a kitűzött célokat.

Érdemes megjegyezni a projekt nevét (Play2Green) és figyelni a híreket, mert hamarosan kiírásra kerül egy felhívás, mely keretében olyan hallgatókat keresünk, akik szívesen bekapcsolódnának a munkába. Formailag egy úgynevezett ’Blended Mobiliy’-n lehet részt venni, melynek lényege, hogy a résztvevők először egy hosszabb virtuális (online), majd egy fizikai mobilitás keretében (egy hét 2023 szeptemberében Dubrovnikban) dolgoznak együtt egy nemzetközi hallgatói csapat tagjaként egy megadott témán egy-két témavezető irányításával.

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57