Nyílt Nap középiskolásoknak

A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium természettudományi és matematika tagozatának diákjai látogattak el az Informatikai Kar Kassai úti campusára.

A diákok részletesen megismerkedhettek a képzési tájékoztató keretében a karon futó szakok paramétereivel, a felsőoktatási felvételi eljárással. Külön kiemelésre kerültek azok a középiskolásoknak szóló programok, amelyek az intézménybe való bekerülést támogatják. Szakmai előadás és gyakorlati bemutató keretében a virtuális valóság egy konkrét példáját is kipróbálhatták a tanulók.

 

 

 

A program neve: Vis comes true (VR bemutató) volt. Ezt követően csoportbontásban a szerverterem látogatására kerülhetett sor, valamint betekintést nyertek az Informatikai Kar épületének informatikai infrastruktúrájába.  A program záró szakmai előadásában a programozói versenyekről, szakkörökről és a tehetséggondozásról esett szó.

A most megrendezett Nyílt Nap az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt támogatásával valósulhatott meg.

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57