Lendületben az eduIDT projekt

A szorgalmi időszak végeztével december 14 és 16 között Pozsonyban került megrendezésre az eduIDT projekt első személyes találkozója (https://eduidt.eu/2022/12/19/our-first-meeting/).


Az ERASMUS+ program által támogatott projektben az oktatók képzésén van a hangsúly, ami jelen esetben egy innovatív módszertan az ügyfélközpontúság (design thinking) alkalmazhatóságát vizsgálja különböző felsőoktatási kurzusok esetén kiegészülve az alulreprezentált vagy hátrányos helyzetben lévők befogadásának fontosságával.
Ehhez a 8 intézményből érkezett résztvevők (karunkról Papp Ildikó, Tomán Henrietta és Zichar Marianna) bemutatták három-három kurzusuk felépítését, a felhasznált tanítási módszertanokat, majd a Eggztra Innovations cég két szakértője (Veronika Krasnohorska és Tomas Grunwald) gyakorlat orientált bevezetést tartott ebbe a különleges, innovatív módszertanba, melyet különböző csoportos gyakorlatok és a következő találkozóra kiadott házi feladatok követtek.


Áprilisban Németországban találkoznak a résztvevők, hogy folytassák a közös munkát. A hallgatóknak is jut majd szerep később, hiszen az ő közreműködésükkel lesz tesztelve, hogy az átdolgozott tananyagok hogyan működnek a gyakorlatban.

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:57