INNOSID projekt látogatása a Mechwartban

Az INNOSID projekt DEIK-s szakmai vezetője, Zichar Marianna október 15-én a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumba látogat, ahol a pályaorientációs napok keretében bemutatja a projektet és az eddig megvalósult vállalásokat. A diákok ki is próbálhatják az AR technológiát is használó LeARn to Cook mobil alkalmazást (https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.unizg.fer.ictaac.innosid.KuhARica), melynek fejlesztése a projektelső évében fejeződött be.

A rendezvényre ellátogat Veres Tamás GI MSc hallgató is, aki a projekt második évében részt vett a Dubrovnikban szeptemberben megrendezett workshopon (http://sociallab.fer.hr/archives/innosid-dubrovnik-2021-workshop-has-ended/).

A két hét alatt nem csak a legfrissebb IT technológiákat tanulmányozhatták a projekt keretében együttműködő 6 egyetem (horvát, francia, spanyol, portugál) hallgatói, hanem a virtuális mobilitás keretében már megtervezett mobil applikáció prototípusok is véglegesítésre kerültek. Így a projekt harmadik évében jöhetnek az újabb, fogyatékkal élők életvitelét megkönnyítő alkalmazások kódolása.

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 26. 17:52