Egyhetes műhelymunkával zárt a BIPCLUSION projekt

Sikeresen befejeződött a BIPCLUSION projekt

A DEIK 7 hallgatójának (Emil Ismayilzada, Ignéczi Tibor, Madai Péter, Nyeste Szilveszter, Poroszlay Richard, Szabó Bettina, Varga Márk Örs) és két oktatójának (Papp Ildikó és Zichar Marianna) részvételével sikeresen befejeződött a BIPCLUSION (Software design for social inclusion) projekt, melyet az ERASMUS+ program keretében szervezett a spanyol Universitat Politecnica de Valencia.


A kéthónapos online munkát követően a 4 témán dolgozó horvát, spanyol és magyar egyetemistákból álló csapatok május 8 és 12 között Valenciába utaztak, ahol a találkoztak a témavezetőkkel, befejezték az elkezdett munkát és bemutatták egymásnak az eredményeiket.
A résztvevők új információkkal gazdagodhattak arról, hogyan milyen felhasználási lehetőséget nyújt egy jól tervezett mobilalkalmazás, a 3D holográfia, az AR, VR eszközök alkalmazása, illetve a 3D modellezés, 3D nyomtatás a társadalmi befogadás elősegítéséhez.


A DEIK oktatói által vezetett csapat (melyben DEIK hallgatók is voltak) a műhelymunka során a hallgatóságot is bevonva, közösen tervezett meg néhány speciális, fogyatékkal élők számára hétköznapi feladatokban segítséget nyújtó 3D nyomtatható eszközt.


A képeken a DEIK-t képviselő csapaton kívül a 3D nyomtatással foglalkozó csapat tagjai is meg vannak örökítve, illetve a csapattagok által tervezett 3D nyomtatott díjak is láthatók, amit a műhelymunka résztvevői közül a legsikeresebbek kaphattak meg a nap végén. Ezen kívül mindenki kapott a projekt logójával diszített, a projekt színeiben kinoymtatott érmehelyettesítőkből.


Minden, a projektben vállalt feladatait teljesítő hallgató munkáját 3 kredittel ismerte el a projekt vezetése.

Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 22. 13:46