DEIK sikerek a Play2Green dubrovniki hackathonján

Öt hallgató és két oktató ért el sikereket Dubrovnikban.

A DEIK 5 hallgatója (Nadine Jallouli, Dorra Jaouad, Bakhomious Basta, Svec Antal, Pap Richárd) és két oktatója (Papp Ildikó és Zichar Marianna) 2023. szeptember 17-23 között részt vett az ERASMUS+ program által támogatott Play2Green projekt workshopján Dubrovnikban.

A fizikai mobilitást megelőzte egy közel 3 hónapos virtuális mobilitás, mely során a hallgatók egy nemzetközi csapat tagjaként dolgoztak egy-egy mobil alkalmazás prototípuson. Összesen öt zöld-tematikára épülő komoly játék alapjai körvonalazódtak szeptember elejére, melyek a fizikai mobiltás alatt nyerték el végleges formájukat.
A Dubrovnikban eltöltött hét nem csak arra adott lehetőséget, hogy a csapattagok, illetve a témavezetők suemélyesen is találkozzanak egymással, hanem arra is, hogy szakmai előadásokon, illetve kulturális, szabadidős programokon vegyenek részt a hallgatók.

A workshop utolsó napján DEIK sikereket hozott. A legjobb prototípust készítő csoport tagjai között Svec Antal, a legjobb "green scenario"-t kiérdemlő csapat tagjai között Dorra Jaouad, Pap Richárd, témavezetőként Papp Ildikó és Zichar Marianna (és Katarina Mandaric) munkája került elismerésre, míg a Legjobb közösségi média influenszer díjat Nadine Jallouli kapta meg.


A szakmai előadások között a DEIK oktatói a 3D modellezésről, nyomatásról tartottak egy egynapos gyakorlatorientált előadást. Az önálló hallgatói munkák az egyhetes tartózkodás végére nyomtatásra is kerültek.
A hallgatók számára a projekttel szerzett kreditek Neptunba beírásával befejeződött a Play2Green projekt, de az oktatók előtt még sok feladat van a projekt futamidejének végéig.

DEIK

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 29. 14:23