A Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a University of Limassol közös Prompt Engineering képzése

A DE IK a ciprusi University of Limassol Erasmus partnerével már második alkalommal szervez közös angol nyelvű kurzust mesterséges intelligencia -- ezúttal a hatékony promptírás (Promt Engineering) -- témakörben.

A kurzus a szakterület meghatározó technológiai szereplőinek (például NVIDIA) képzési logikáját követi és az üzleti/akadémiai szféra azon érdeklődőinek szól, akik az általános áttekintésen túl valós felhasználási eseteken keresztül szeretnének megismerkedni a hatékony promptolással. A kurzus ehhez mintaimplementációkon keresztül mutatja be a nagy nyelvi modellek promptoláson alapuló egyszerű és hatékony kihasználását olyan területeken, mint például a dokumentumelemzés, marketing anyagok megírása, egyedi MI személyiségek és saját chatbot fejlesztése, ügyfél asszisztencia, programkód/tesztek generálása, dalszövegek és zenék készítése vagy objektumok detektálása képeken. Fogalmi szinten a kurzus a következőket tárgyalja: precíz promptok, többlépcsős promptolás, a válaszadás irányítása, hangulati elemzés, promptsablonok, promptok finomhangolása, one-shot/few-shot tanulás, a rendszer kontextusba helyezése, véletlenszerű mintavételezés nem determinisztikus válaszokhoz, a hőmérséklet beállítása a véletlenszerűség mértékének szabályozására, a beszélgetés előzményeinek megőrzése, korlátok szöveghosszra. A Python nyelv alapszintű ismerete és a nagy nyelvi modellekkel való kommunikáció hasznos előismeret, de a mintaimplementációk kellően illusztráltak és automatizáltak ahhoz, hogy a gyakorlati képzés is könnyen elvégezhető legyen.

A képzés időpontja 2024. június 07 (péntek) 08.00-12.00 (CET), formája hibrid; személyesen a University of Limassol ciprusi kampuszán, illetve egyidejűleg online módon is.

A képzésre az érdeklődők az alábbi honlapon tudnak regisztrálni, a Debreceni Egyetem hallgatói és munkatársai számára 80% kedvezmény biztosított a részvételi díjból:

https://eec.uol.ac.cy/programs/promptengineering/

Legutóbbi frissítés: 2024. 05. 14. 14:13