Tendenciák

Rendszerint pórul jár az, aki az informatika fejlődésével kapcsolatban jóslatokat fogalmaz meg. Ennek ellenére úgy látszik, hogy az automatizálás az élet minden területén egyre nagyobb teret kap. Ez egyrészt fejlesztéseket igényel, tehát nem kell félni, hogy az informatikusok munka nélkül maradnak. Viszont a szakképesítést nem igénylő munkahelyek száma valószínűleg csökkenni fog, mert azokat a feladatokat a mesterséges intelligencia is el tudja látni. Tehát egyes junior pozíciók biztos meg fognak szűnni, képzettebb munkaerőre lesz szükség.

Másrészt nagyon sok új munkahely születik. A WWW (internet) születése előtt ki gondolta volna, hogy front-end developer, back-end developer, full-stack developer, web developer, web designer, UI designer munkakörök lesznek pár éven belül? S ki tudja, hogy még milyen irányba fejlődünk tovább?

Ami sokak képzeletét megmozgatja, az a következő: Mennyit keres az informatikus? Azt lehet mondani, hogy nem keveset. Viszont ne felejtsük el, ezt a fizetést neki meg kell teremtenie/termelnie a cége számára!

Frissítés dátuma: 2020.11.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.