Nyári tábor

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara két, egyhetes nyári tábort rendez érdeklődő középiskolások és általános iskolások számára (leginkább 7-11. osztályos tanulókat várunk, 12-18 éves korosztály). A kezdő tábor 2019. július 22-26. között, a haladó tábor  augusztus 26-30. lesz hétköznap 8-16 óráig. Minden nap biztosítunk tízórait, meleg 2 fogásos ebédet és uzsonnát is. A tábor a jelentkező diákok számára térítésmentes, az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 AZ MTMI SZAKOKRA VALÓ BEKERÜLÉST ELŐSEGÍTŐ INNOVATÍV PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA A DEBRECENI EGYETEM VONZÁSKÖRZETÉBEN című projekt keretében kerül megvalósításra.

A programozási ismeretek gyakorlati és játékos feladatokon keresztül történő elsajátításán túl a tehetséges és szorgalmas diákok a tábor során betekintést nyerhetnek az Informatikai Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe. A Kar megnyitja kutatólaboratóriumait, ahol a tábor lakói felkészült és elkötelezett munkatársaink irányításával egy-egy kutatási projektet is megismerhetnek. Minden érdeklődő, tehetséges fiatal jelentkezésére számítunk, mindkét tábor maximum 20 diák számára nyújt térítésmentes lehetőséget a programban történő részvételre.

A kezdő táborban a teljesen kezdőkre számítunk, akik még nem rendelkeznek programozási, algoritmizálási ismeretekkel. Itt egyszerűbb fejtörők, interaktív rendszerek segítségével ismertetjük meg őket a programozás kezdő lépéseivel. (Oktató: Kovács Zita)

A haladó táborban olyan diákok jelentkezésére számítunk, akik már otthonosan mozognak a programozás világában, képesek önállóan programot írni. Ez a tábor egy új, újra divatossá váló szemléletmódot kíván átadni, mely lassan beszivárog napjaink divatos nyelveibe is. A Racket (racket-lang.org) programozás nyelv révén, nulláról indulva ismertetjük meg a funkcionális programozást, ám a tempós haladáshoz elengedhetetlen valamely más programnyelv építőköveinek ismerete. (Oktató: Aszalós László)

Jelentkezéseket az alábbi felületen keresztül várjuk: 

Frissítés dátuma: 2019.05.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.