Kassai úti Campus

Az informatika oktatás 1972-ben indult a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Akkor a képzés a főépület és Kémiai épület termeiben folyt, a számítógépes gyakorlatoknak a főépületben elhelyezkedő Számolóközpont adott helyet.

Az informatikát oktatók elhelyezése és az oktatás infrastruktúrája sokat változott az évek során. A Matematikai Intézet 1984-ben új épületet kapott, a Számoló Központ 1985-ben kapott új elhelyezést a volt egyetemi templomban. Így átmenetileg lényegesen javultak oktatóink és dolgozóink munkafeltételei. 1997-ben a Nyelvi Lektorátus átköltözése, majd az 1998-ban elkészült emeletráépítéssel kapott új helyiségek megfelelő körülményeket biztosítottak a Matematikai és Informatikai Intézet számára.

Az informatikus hallgatók növekvő száma miatti zsúfoltság következtében egyre több termet vettünk át az Egyetem téri kampuszon, majd döntés született az Informatikai Kar számára egy új épület építéséről, mely 2011 szeptemberére készült el a Kassai úti kampuszon.

2014-ben a kar további termeket kapott meg a Kassai úti kampuszon lévő TEOKJ-ban és Inkubátorházban.

Tervezők

Az IK új modern épületét Kovács Péter DLA és Lengyel István tervezték. A tervezők 2013. októberében Pro Architectura díjat vehettek át az épület tervezéséért.

Gratulálunk!

Fotók

Alapkőletétel

Az épület alapkő letételi ünnepségére 2010. május 14-én került sor.

Képek az építkezésről

Az építkezésről további képek elérhetők a fotógalériában.

Fotók az épületről

Az épületről további képek elérhetők a fotógalériában.

Az epiteszforum.hu oldalon érdekes szép fotók találhatók az épületről. A fotókat Bujnovszky Tamás fotóművész készítette.

Frissítés dátuma: 2020.11.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.