Tehetséggondozás

Versenyek
Hajós György matematika versenyek

Felkészítő tanárok

A versenyt 1979 óta minden évben megrendezik, amelyre a főiskolák és egyetemek műszaki, közgazdasági és informatikai karai kapnak meghívást. A Debreceni Egyetem Informatikai Karának csapata 2012 óta vesz részt eredményesen a versenyen. Ebben az évben is várjuk olyan elsősorban I. és II., de akár III. évfolyamos hallgatók jelentkezését, akik úgy érzik, hogy szívesen képviselnék Karunkat az idei versenyen, megmérettetnék matematikai tudásukat.

Programozó versenyek

Felkészítő tanárok

Korábbi versenyek feladatai

Regionális programozó csapatverseny

2012 óta minden őszi félévben (jellemzően november végén) az Informatikai Kar megrendezi programozói versenyét, melyre elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg csapatait várjuk, de szívesen látunk erdélyi, felvidéki és kárpáraljai versenyzőket is. Külön kategóriában versenyeznek a középiskolásokból, illetve az egyetemistákból álló 3 fős csapatok.

ACM programozói csapatverseny

Az ACM ICPC az első számú, a világ egyetemei által és számukra szervezett nemzetközi programozó verseny. Az elmúlt négy évtized alatt az ICPC egy globális innovatív oktatási programmá nőtte ki magát, amely a számítástudományokban és a mérnöki tudományokban jártas problémamegoldók generációinak növelte a teljesítményét és elhivatottságát.

Az ACM-ICPC programozó verseny Informatikai Karon szervezett helyi és országos selejtezőiről, melyeket hagyományosan az őszi félévben, általában októberben szoktunk megrendezni, a hallgatóinkat körlevélben értesítjük.

Ösztöndíjas Hallgatóink

Debreceni Tehetséggondozó Program

TDK

A tudományos és művészeti diákkör a kötelező tananyaggal kapcsolatos ismeretek elmélyítését, a képzési követelményeket, a tantervi tananyagot meghaladó ismeretek elsajátítását, a hallgatói kutatómunkát, illetve a művészeti alkotótevékenységet elősegítő, ennek nyilvánosságot is biztosító önképzőköri forma. A tudományos és művészeti diákköri tevékenység az egyetemi, főiskolai tanulmányok kezdeti időszakában induló vagy az alsóbb évfolyamokon kezdődő, folyamatos tutoriális (mentor) jellegű hallgató-tanár műhelymunka, szakmai kapcsolat, a minőségi értelmiségi képzés fontos területe, a tehetséggondozás legfontosabb, legjelentősebb formája a hazai felsőoktatásban. A diáktudományos és művészeti tevékenység a tudományos és művészeti pályára való felkészítés, felkészülés legmagasabb szintje a doktori iskolát megelőző képzési szakaszban, s mint ilyen, a doktori képzés (PhD-, illetve DLA-képzés) egyik legjobb előiskolája.

Hatvani István Szakkollégium

A Hatvani István Szakkollégium a Debreceni Egyetem nappali tagozatos hallgatóinak szellemi, tudományos és közösségi műhelye, amely 1997-ben jött létre az akkori Kossuth Lajos Tudományegyetem tehetséggondozó intézményeként.

Frissítés dátuma: 2021.09.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.