E-sport központ a Debreceni Egyetemen

2019, november 28 - 21:00
"A sport jövője – A jövő sportja". Ezzel a címmel rendeztek országos e-sport konferenciát az egyetemen.

Az e-sport létjogosultsága napjainkban már megkérdőjelezhetetlen, a konferencián többek között a neveléstudományi, közgazdasági és informatikai vonatkozásáról is szó esett.

A Debreceni Egyetem az e-sport egyik központja, köszönhetően a DEAC-Hackers szakosztálynak, valamint kiváló tudományos kutatásainak, ezért az egyetem számára is nagyon fontos ez a terület, mind oktatási, kutatási és fejlesztési szempontból is. Ennek érdekében az Informatikai Kar és a Gazdaságtudományi Kar a képzéseibe már be is épített ehhez kapcsolódó elemeket, de a jövőben önálló szakok, specifikációk megjelenésére is lehet számítani.

A Nagyerdei Stadion épületében e-sport központot alakít ki a közeljövőben az egyetem, ahol két szinten 60-65 állomást hoznak majd létre.

Forrás: dehir.hu


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.