Középiskolás diákok látogatása

2018, augusztus 24 - 08:45

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázati keretén belül járt az Informatikai Karon a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium és a Királyhelmeci Gimnázium.

Az Informatika nyári táboruk egyik megállója volt az Informatikai Kar, ahol tájékoztatót kaptak a középiskolás diákok a képzési profilról, az egyetemi életről. Itt mutattuk meg nekik, hogy miért érdemes részt venniük felsőoktatási képzésben, mit tudnak számukra nyújtani a Debreceni Egyetem informatikai képzései valamint, hogy az itt szerzett diplomákkal hogyan tudnak elhelyezkedni egy piacvezető cégnél. A mai program szorosan illeszkedik a Digitális Oktatási Stratégiához (programozás tantárgy megjelenése, robotika, ...), a készülő új Nemzeti Alaptantervhez (az alkalmazói ismeretek sulykolása helyett a programozás irányába történő elmozdulás koncepciója), ahol szintén megfogalmazásra kerültek a felsorolt irányok.

Fotók
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.