Techcsajok, Békéscsaba és Debrecen

2018, május 16 - 09:45

TechCsajok, Békéscsaba (2018. május 14.) és Debrecen (2018. május 18.)

A szakemberek szerint a hazai cégek részéről egyre nagyobb igény mutatkozik jól képzett fiatalokra. A „TechCsajok” rendezvénysorozatot 2017-ben indította a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. A rendezvény célja, hogy fiatal női középiskolás tanulók körében népszerűsítse a műszaki, informatikai és természettudományi tanulmányi lehetőségeket, mivel ez középtávon hozzájárulhat a szakemberhiány mérsékléséhez. Idén négy városban rendezik meg az eseményt: Békéscsabán, Budapesten, Debrecenben és Pécsen.

Több száz középiskolás diáklány vett részt azon a hétfői eseményen, ahol főként a technika, a természettudományok vagy épp az informatika ágazatban tevékenykedő cégek, közöttük a Debreceni Egyetem Informatikai Karának munkatársai mutathatták be magukat a fiataloknak.

Az Informatikai Kar 3D nyomtatás, 3D scannelés és IK társasjátékkal várta az érdeklődő diákokat. A fiatalok közel négyszázan vettek részt az eseményen, különösen népszerűek voltak a foglalkozásaink.

Képek


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.