Könyvtártudomány MA

A kor modern könyvtárosává válik az, aki itt tanul. Tanulmányai eredményeképpen kiválóan tud kívánt információkat és szükséges dokumentumokat megtalálni, ezeket gyűjteni, feldolgozni, rendszerezetten eltárolni, majd a kért információkat az érdeklődőkhöz eljuttatni.

Szervezői ismereteket is szerez, ezzel képessé válik a könyvtári munka átlátására, megszervezésére és átstrukturálására.

Megismeri a legmodernebb könyvtári technológiákat. Olyan informatikai eszközökkel dolgozik, amelyek alkalmassá teszik a 21. század gyorsan növekvő információmennyiségében való tájékozódásra, a rejtett információk megtalálására, rendszerezésére és felhasználásra való előkészítésére.

Az információmegosztó társadalom egyik központi szerepét, az információ megosztását végezheti igen hatékony formában.

Elhelyezkedés: Több területen is el tud helyezkedni, többek között:

  • különböző típusú és területű könyvtárakban,
  • tájékoztatási feladatokkal foglalkozó cégeknél, szervezetekben,
  • információfeldolgozást végző cégeknél és szervezetekben,
  • információközvetítési feladatokat ellátó vállalatoknál és szervezeteknél

gyakorlati szaktudást is igénylő munkakörökben.

Országszerte közel nyolcszáz nyilvános könyvtár és egyéb információközvetítő cég várja a fiatal pályakezdőket!

Hallgatóink mondják

  • „Segíthet az embereknek.”
  • „Kihívást jelent ez a szakma, hiszen a mai fiatalok nem igazán járnak könyvtárba, s ha sikerül megszerettetni velük a könyvtárat, az olvasást, az nagy visszaigazolása lenne annak, hogy valóban jó az, amit csinálok.”

Frissítés dátuma: 2018.02.22.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.