Mesterséges intelligencia szakember 1 éves képzés

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara Mesterséges intelligencia szakember (AI Expert) 1 éves (2 féléves) szakirányú továbbképzést indít angol nyelven hibrid formában. A képzés célja, hogy a már informatikai alapokkal rendelkezők számára magas szintű, korszerű mesterséges intelligencia továbbképzést biztosítson. A képzés egyaránt hasznos lehet a szakmát most elsajátító fiatalabb generációknak, de ugyanúgy azoknak is, akik informatikai tanulmányaik alatt még nem találkozhattak ezekkel az utóbbi évtizedben megjelent eszközökkel. Célunk olyan szakemberek képzése, akik mind offline, mind felhőszolgáltatás formájában korszerű mesterséges intelligenciát használó alkalmazásokat képesek fejleszteni a legkorszerűbb technológiai eljárások segítségével. A képzés előkészítését és annak indítását számos ipari partner támogatta, köztük a Bosch, EPAM, General Electric, Microsoft, NI, NVIDIA.  

A képzés globális voltának és mérhetőségének biztosításához opcionális jelleggel a résztvevők ipari – elsősorban NVIDIA (az aktuális lista itt megtekinthető: Nvidia Deep Learning Institute - Debreceni Egyetem) és Microsoft (például Azure Fundamentals, Azure AI Fundamentals, Azure AI Solution, Azure AI Engineer Associate) – tanúsítványokat szerezhetnek. A Karon szerezhető tanúsítványok listája folyamatosan bővül követve a nemzetközi trendeket és a technológiai fejlődést.   

A kurzusok listája és tematikája is úgy került összeállításra, hogy minél jobban átfedjenek a szakterületi ipari tanúsítványokéval. A képzésbe integrált felkészítő kurzusok segítségével a hallgatóknak így az Informatikai Kar nemzetközi vizsgaközpontjában – de opcionálisan más helyszínen is – lehetőségük lesz nemzetközi ipari tanúsítványok megszerzésére is felügyelt vizsgakörnyezetben; a végzősök így a szakirányú továbbképzés elvégzésének igazolásán túl további tanúsítványokkal is gazdagíthatják szakmai portfóliójukat.  

A képzés kurzuslistája (összesen 532 tanóra: 196 óra előadás, 336 óra labor/gyakorlat):  

 • Gépi tanulás   
 • Adatvédelem és kriptográfia   
 • Generatív módszerek   
 • Párhuzamos számítás   
 • MI programozás   
 • Autonóm eszközök   
 • Adatok hatékony vizualizációja   
 • Felhő alapú számítások   
 • Megerősítéses tanulás   
 • Neurális háló alapú képfeldolgozás   
 • Természetes nyelvű szövegfeldolgozás és szövegbányászat   
 • MI keretrendszerek   
 • Big Data alapú adatkezelés   
 • Szakdolgozat  

Az online is követhető képzés az Informatikai Kar tantermeiben zajlik az oktatáshoz szükséges szolgáltatások biztosítása mellett, amelyeket a tandíj tartalmaz:  

 • felhőben (például Microsoft Azure) tartott laborok esetében a kurzus elvégzéséhez szükséges felhőkreditek biztosítása,  
 • az Informatikai Kar által ipari tanúsítványokra való további felkészítőkön való részvételi lehetőség,   
 • egyszeri vizsgalehetőség egyes kurzusokhoz kapcsolódó tanúsítványok megszerzéséhez (csak a Kar vizsgaközpontjának igénybevétele esetén).

A képzés teljesített kurzusai elfogadásra kerülnek az Informatikai Kar Adattudomány MSc szakján. Nevezetesen, a szakirányú továbbképzés teljesítése esetén az Adattudomány MSc szak elvégzése jelentősen – akár 1 évre – rövidülhet ilyen módon.

 

Technikai információk:

Képzés kezdete: 2023. február [1] 
Képzés időtartama: 1 év (2 félév)
Képzés nyelve: angol
Felvételi követelmény: alapképzési vagy mesterképzési szakon szerzett programtervező informatikus, gazdaságinformatikus vagy mérnökinformatikus végzettség
Lebonyolítás: hibrid (személyes és online jelenlét is lehetséges, vizsga csak személyes jelenléttel)
Tandíj összege: 10 000 USD/félév 
Jelentkezési díj: 150 USD
Jelentkezés határideje: 2022. december 15.
Döntés a képzés indításáról és az eredményes felvételről: 2023. január 05. [1]

A képzési terv részletes leírása itt található:

MI szakember képzési terv

A képzésre jelentkezéshez az alábbi űrlap kitöltése és aláírása szükséges, melyet a email címre kérünk megküldeni.

Jelentkezési lap

 

---------------------------------------

[1] Várható kezdési dátum. A képzés indításának egyik feltétele a minimális hallgatói létszám. A felvétel a képzésre nem automatikus, szükség esetén a létszám maximalizálható és a jelentkezők rangsorolása befolyásolhatja a jelentkezés eredményességét. A képzés részleteivel - mint például indítás, felvétel, kezdési dátum stb.- kapcsolatosan a változtatás jogát fenntarjuk.

Frissítés dátuma: 2022.09.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.