Kutatók éjszakája

Minden év szeptember utolsó péntekén kora délutántól késő estig megnyílnak a máskor nem látogatható egyetemi helyszínek, és látogatóink bepillanthatnak a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába.

 

Ezen az alkalmon megismerkedhetnek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatják, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát, emellett vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagyszülőkig mindenki megismerkedhet az innovatív gondolkodás fontosságával.

A 2021-es Kutatók Éjszakáján Játékos Informatika címmel szervezünk programot szeptember 24-én 17 és 20 óra között az Informatikai Kar épületében (Debrecen, Kassai út 26.). A rendezvény díjtalanul látogatható, azonban programunk regisztrációköteles, melyre szeptember 15. 20 órától lehet jelentkezni a https:kutatokejszakaja.hu oldalon. Maximális résztvevői keret: 90 fő.

 

JÁTÉKOS INFORMATIKA

 

E-sport kaland:

A részvevők betekintést nyerhetnek az e-sport és a videojátékok világába. Megismerkedhetnek az e-sport jellegzetességeivel, a csapatok, versenyek működésével, valamint lehetőségük lesz kipróbálni és összemérni tudásukat a legnépszerűbb e-sport játékokban, mint a Counter Strike: Global Offensive, a Call of Duty Warzone vagy a Valorant.

 

Önvezető jármű bemutató:

A bemutató keretében a látogatók megismerhetik az önvezető járművekkel kapcsolatos kutatási eredményeinket. Modellautónkat nagy felbontású kamerák, valamint lidar, sebességmérő és pozíció meghatározó szenzorok segítségével saját készítésű pályáinkon teszteljük és tanítjuk be.

 

Szabadulás a bölcsektől:

A játék során a maximum 6 fős csapatok próbára tehetik tudásukat, ügyességüket és leleményességüket, akik a bölcsek rejtvényeit megfejtve nyerhetik vissza szabadságukat.

 

Kalandozás az animációkészítés világában:

Napjainkban az animáció szinte már mindenhol jelen van (pl. rajzfilmek, reklámok, weboldalak, számítógépes játékok). Látogatóink megismerkedhetnek az animációkészítési technikákkal, és elkészíthetik akár az első saját mini animációjukat is. Merüljünk el közösen az animáció fantasztikus világában!

 

 

Frissítés dátuma: 2021.09.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.