Intelligens kerékpártároló

Intelligens városi (smart city) szolgáltatások bevezetésével kapcsolatosan a közterületi mobilparkolást és az autópályamatrica mobilfizetéssel történő értékesítését biztosító 100 százalékban állami tulajdonú Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kezdeményezte annak az intelligens kerékpártároló pilot projektjének megvalósítását, amely az Informatikai Kar mellé kihelyezett kerékpártárolók implementálását jelenti. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a jelenleg tesztüzemben működő intelligens kerékpártároló a Debreceni Egyetem Informatikai Karával és a Delta Csoporttal együttműködésben valósította meg. A karunkon fejlesztett mobilalkalmazással üzemelő tároló használata jelenleg ingyenes.

A fenntartható smart city szolgáltatások fejlesztésében és bevezetésében érdekelt Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az Informatikai Kar mellé kihelyezett megoldással az a célja, hogy innovatív készpénzkímélő, mobilfizetési szolgáltatásokat népszerűsítse, elterjessze, és egyúttal a felhasználók mobilhasználati szokásait is elemezze.

Fontos:

 1. Indítsa el az applikációt, hogy aktiválja a parkolót.
 2. Zárja be a kerékpárt az Ön számára aktivált, zöld villogó fénnyel jelzett dokkba.
 3. Győződjön meg a zárás sikerességéről.
 4. Kivételkor ismételten indítsa el az alkalmazást.

Felhasználói tájékoztató

Az intelligens kerékpárparkoló szolgáltatás igénybevételével Ön tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

 • Minden egyes dokk egyetlen, hagyományos kivitelű kerékpár rögzítésére alkalmas. Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendszer által nyújtott parkolás legbiztonságosabb módja, ha a váz mellett, az első kereket is rögzíti. Kérjük, minden esetben győződjön meg arról, hogy a lezárás valóban sikeres volt és a kar híváskezdeményezés nélkül nem nyitható!
 • A szolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele a mobiltelefon hívószám-kijelzés engedélyezése, különben a rendszer nem tudja elfogadni a parkolás kezdeményezését.
 • A kerékpár kivétele csak és kizárólag ugyanarról a mobiltelefonszámról beérkező hívás alapján működik, amellyel a behelyezést végezték. Abban az esetben, ha telefonja lemerült, vagy egyéb okból nem elérhető, kérjük, gondoskodjon annak feltöltéséről, illetve elérhetőségéről, vagy a +36-30/53597341 telefonszámon kérje ügyintézőnk segítségét.
 • Abban az esetben, ha az intelligens kerékpárparkoló igénybevételére használt telefonját ellopják, az ebből eredő károkért a forgalmazó/üzemeltető felelősséget nem vállal.
 • Az intelligens kerékpárparkolót minden igénybevevő a saját felelősségére használja, a forgalmazó / üzemeltető a kerékpárban vagy az igénybevevő személyben bekövetkező esetleges kárért vagy sérülésért felelősséget nem vállal.
 • Kérjük, ne hagyjon értékeket a kerékpáron, annak csomagtartóján, vagy kosarában, ezekért a forgalmazó / üzemeltető nem vállal felelősséget.
 • Amennyiben az igénybevevő az elhelyezett kerékpárt illetően rongálást észlel vagy lopás történik, azt az alábbi telefonszámon jelezheti: +36-30/53597341
 • Az intelligens kerékpárparkolókról a vagyonvédelem érdekében rögzített kamerafelvétel készül, mely felvételek 3 napig kerülnek megőrzésre, azután törlésre kerülnek.
 • Amennyiben 24 óránál tovább használja megszakítás nélkül a kerékpár közparkolót, úgy az üzemeltető jogosult azt a 24. óra elteltét követően eltávolítani és további díj felszámítása ellenében azt visszaszolgáltatni. 72 órán túl nem köteles az üzemeltető megőrizni a kerékpárt.
 • A rendszer esetleges meghibásodásából eredő kellemetlenségekért, vagy bekövetkező károkért, elmaradt haszonért a forgalmazó/üzemeltető felelősséget nem vállal.

Üzemeltető

 • Debreceni Egyetem
 • Informatikai Kar
 • 4028 Debrecen, Kassai u 26.

Guide

A smart bicycle locker has been installed next to the Faculty building. Now you can use it with phone calls and for free.

Steps:

 1. Use the app to activate the locker.
 2. Place & lock your bike to the locker that is activated for you, following the green flashing light.
 3. Please make sure that the locking procedure was successful.
 4. To unlock your bike please use the app again.

Frissítés dátuma: 2019.01.22.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.