Versenyprogram az informatikusoknál

2019, december 9 - 13:52
A térség legjobb fiatal programozói mérték össze tudásukat vasárnap a Debreceni Egyetemen. Rekordlétszámú, összesen 69 – köztük 32 középiskolai – csapat vett részt az Informatikai Kar Regionális Programozói Csapatversenyén.

Többek között érintőképernyős xilofon, repülőjegy-értékesítő és eredményjelzőtábla-program kódolása szerepelt a Regionális Programozói Csapatverseny feladatai a között, melyek megoldásához egy számítógépet lehetett használni. Idén minden eddiginél több, 69 – köztük 32 középiskolai – csapat érkezett a Hajdú-Biharból, a szomszédos megyékből, a fővárosból, illetve Romániából és Ukrajnából. Hajdu András dékán a rendezvény megnyitóján mondott köszöntőjében hangsúlyozta: a versenynek jelentős szerepe van a kar beiskolázási tevékenységében.

- Ez a verseny egy remek lehetőség, hogy a térség informatika iránt érdeklődő középiskolásai ellátogassanak campusunkra, megismerjék a karunkat, az elérhető oktatási és kutatási tevékenységeket. Nem csak Hajdú-Biharból és a környékről, de a fővárosból és nemzetközi versenyként a határon túlról is érkeztek versenyzők – ez nagyjából megfelel a kar beiskolázási körzetének – tájékoztatott a kari vezető.

A verseny idejére a diákokat kísérő tanároknak előadásokat szerveztek a karon. Hajdu András dékán az IK oktatási és kutatási kínálatát ismertette, átfogóan beszélt a hallgatók elhelyezkedési és karrierlehetőségeiről – kitérve az intézmény diplomás pályakövető rendszerének adataira, illetve vázolta a kar jövőre vonatkozó stratégiai terveit az adattudomány és a mesterséges intelligencia  területén. Ispány Márton oktatási dékánhelyettes Adatbányászat: a statisztikától a mély tanulásig címmel tartott előadást, míg Pintér-Huszti Andrea gazdasági és külkapcsolati dékánhelyettes a kriptográfia és a titkosítás rejtelmeibe avatta be az oktatókat.

A verseny végeredménye:
Középiskolai kategória:
1. Sztekkóverfloo - Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium,
Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Kisvárda (Szabolcs-Szatmár-Bereg)
2. No Time Limit - Colegiul Național Kölcsey Ferenc - Kölcsey Ferenc
Főgimnázium, Satu Mare - Szatmárnémeti (Satu Mare, Romania)
3. TryKeccs - Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium, Eger (Heves)

Egyetemi kategória:
1. UAIC Undergrads - Alexandru Ioan Cuza University of Iași, Iași - Jászvásár
2. UBBHakunaMatata - Universitatea Babeș-Bolyai - Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Cluj-Napoca - Kolozsvár
3. AvengersAssemble - Universitatea Babeș-Bolyai - Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Cluj-Napoca - Kolozsvár

Nyílt kategória:
1. Matekmaffia - Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen
2. 1337 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem  Villamosmérnöki és Informatikai Kar, Budapest
3. Jenő utolsó versenye - Szegedi Tudományegyetem, Szeged

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.