Online formában az informatikáról

2020, október 1 - 16:12
Webinárium formájában tartotta meg a Lányok Napját a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a vírusveszély miatt. Mintegy félszáz általános és középiskolás lány ismerkedett meg csütörtökön az informatika legújabb trendjeivel és a szakmában rejlő karrierlehetőségekkel.

- Az informatika világában mindennaposak az videókonferenciák, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a járványveszélyre való tekintettel rendhagyó, virtuális formában rendezzük meg ezt az eseményt – hangsúlyozta a Lányok Napján mondott online köszöntőjében Hajdu András.

Videóbejelentkezésében az Informatikai Kar dékánja kifejtette, hogy a szakembereket képző felsőoktatási intézményeknek jelentős szerepe van abban, hogy a társadalomban változzon az informatikusról alkotott kép, ne mint férfiaknak szóló pálya legyen elkönyvelve a programozó vagy a mérnökinformatikus.

- A technológiai fejlődéssel egyre több területen van szükség jól képzett számítástechnikai szakemberekre, elég csak a pénzügyi és bankszektorra, a multinacionális nagyvállalatokra, az iparra gondolni. Mindenki megtalálhatja a számára legvonzóbb területet – hangsúlyozta Hajdu András.

A rendezvény résztvevőit Bujdosó Gyöngyi, az Informatikai Kar adjunktusa, a rendezvény főszervezője is üdvözölte, majd Kruppa Kingával, a kar PhD-hallgatójával beszélgetett az informatikusi pálya kihívásairól.

Az Informatikai Kar képzési kínálatát Balogh Angelika és Nagy Szilárd hallgatók ismertették, kitérve a kiterjedt oktatási-kutatási kapcsolatokra, vállalati partnerekre, gyakorlati lehetőségekre, a nemzetközi kapcsolatokra, illetve beszéltek a hallgatói tehetséggondozásról, a mentorprogramokról, a tudományos diákköri munkáról, és a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről is.


Az ismertetőt követően a programozással, 3D-s digitális képfeldolgozással, gazdasági informatikával, virtuális valósággal, az adatok és információk világával kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődő lányok.

A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 - „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című projekt keretében valósult meg.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.