Lányok Napja idén online

2020, szeptember 29 - 15:43
A Debreceni Egyetem Informatikai Kara ebben az évben is csatlakozik a közép- és általános iskolás lányokat célzó nemzetközi kezdeményezéshez. A fiatalok szórakoztató és érdekes online foglalkozásokon keresztül ismerhetik meg az informatikusok világát, a terület karrierlehetőségeit.

Programozással, 3D-s digitális képfeldolgozással, gazdasági informatikával, virtuális valósággal, az adatok és információk, valamint az internetes biztonság világával ismerkedhetnek meg azok a lányok, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem Informatikai Karának  programján. A járványveszély miatt idén rendhagyó módon, online formában tartja meg az IK az informatika iránt érdeklődő lányokat célzó toborzó, ismeretterjesztő és kedvcsináló rendezvényét, a Lányok Napját.

- A Debreceni Egyetem Informatikai Kara fontos küldetésének tekinti, hogy minél több általános és középiskolás lány ismerje meg az informatika világát, az érdekes kutatási témákat és a szakmában rejlő karrierlehetőséget. Éppen emiatt gondoltuk úgy, hogy a járványveszély ellenére is megtartjuk a rendezvényt, de a helyzetre tekintettel – online formában – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Pintér-Huszti Andrea, az Informatikai Kar gazdasági és külkapcsolati dékánhelyettese.

Az Európai Unió országaiban, köztük Magyarországon is összevonják a Lányok Napja (Girls' Day) és a Lányok az Informatikában (Girls in ITC) rendezvényeit, a hazai eseményeket a Nők a Tudományban Egyesület koordinálja. A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2013 óta minden évben csatlakozik a rendezvénysorozathoz.

- Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy a lányok is megismerjék az informatikai szektor nyújtotta karrier- és elhelyezkedési lehetőségeket, és a továbbtanuláskor bátrabban válasszák ezt a területet. A rendezvényen kolléganők és kollégák – az informatika területén dolgozó oktatók, programozók, mérnökinformatikusok – részvételével mutatjuk be, hogy milyen is az élet informatikusként, informatikusnőként – tájékoztatott Bujdosó Gyöngyi, az Informatikai Kar adjunktusa, a rendezvény főszervezője.

A 10 órakor kezdődő webinárium résztvevőit Hajdu András dékán köszönti, majd 20 perces bemutatók lesznek az informatika különböző területeiről, az 5 perces szünetekben pedig videók és beszélgetések az egyetemi életről, az Informatikai Kar nyújtotta lehetőségekről.

A rendezvény regisztrációköteles, jelentkezni a Lányok Napja központi weboldalának regisztárciós felületén lehet. További információk a programról az Informatikai Kar és Lányok Napja központi weboldalán olvashatók.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.