Két nap informatika

2017, április 10 - 14:29
Mintegy 30 cég több mint 50 előadással, illetve 18 standdal várja hétfőn és kedden a hallgatókat a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A 16. Informatikai Szakmai Napok megnyitóján ismertették az Arató Mátyás ösztöndíj győzteseit is.

- Az Informatikai Szakmai Napok egy olyan fórum, ahol a cégek és a hallgatók találkozhatnak egymással, és közvetlen kapcsolatot alakíthatnak ki. Ma már a vállalatok is tudják, hogy az informatikai piacon csak időben elkezdett építkezéssel lehet fiatal munkavállalókra szert tenni – hangsúlyozta Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja az április 10-ei megnyitón a Kassai úti campuson.

A dékán kifejtette: a rendezvényen a cégek láthatják, hogy a leendő informatikusoknak milyen az érdeklődési körük, mennyire felkészültek és motiváltak, a hallgatók pedig az itt szerzett benyomások alapján vehetik fel a kapcsolatot a számukra szimpatikus vállalkozással.

A megnyitón első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel hirdették ki a kar Új Évezred Informatika Fejlesztési Alapítvány Arató Mátyás ösztöndíjának nyerteseit. Ebben a szemeszterben Fejes Ferenc és Csoba István hallgatók tudományos eredményeit díjazta az egyszeri, százezer forintos ösztöndíjjal az alapítvány kuratóriuma.


A 16. Informatikai Szakmai Napok egyik fő témája az IT-biztonság. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársa bemutatja az incidenskezelés folyamatát a GovCERT-nél, szó lesz a hackerek tevékenységéről, a Debreceni Ítélőtábla titkára pedig a számítógépes bűncselekmények sajátosságairól, jogszabályi hátteréről tájékoztatja az érdeklődőket.

Emellett a két nap során mintegy 30 cég több mint 50 előadást tart a legújabb technológiákról és a mindennapokban használt módszerekről, többek között az ipari szoftverfejlesztés kihívásairól, az ügyfélközpontú tesztelésről, a webfejlesztés modern eszközeiről. Továbbá az üzleti elemzők munkájáról, a nyílt forráskódú technológiák alkalmazásáról, a front-end fejlesztők munkájának előnyeiről és hátrányairól is beszélnek majd.

A hallgatók az előadásokon túl közvetlenül is kérdezhetik a vállalatok képviselőit, 18 standnál várják gyakornoki és ösztöndíj-programokkal, állásokkal, szakdolgozati témákkal, valamint próbainterjúkkal a leendő informatikusokat.

A 16. Informatikai Szakmai Napok részletes programja a rendezvény honlapján érhető el.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.