ADA 2019

2019. május 24-25.
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar

 

Felhívás (pdf)

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2019-ben megrendezi az ADA konferenciasorozat második konferenciáját, amely az informatika és a STEM területei iránt érdeklődők konferenciája lesz.

A konferencia elnöke Dr. Mihálydeák Tamás, dékán, DE Informatikai Kar.

A konferencia védnökei:

 • Dr. Horváth Zita, helyettes államtitkár (EMMI)
 • Borné Lampert Andrea, általános kancellár-helyettes (DE)

Konzulens testület

 • elnök: Csuhaj-Varjú Erzsébet, egyetemi tanár, ELTE Informatikai Kar
 • tagok:
  • Ábrahám Erika, professzor, RWTH Aachen University
  • Soós Anna, retorhelyettes, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Matematika és Informatika Kar

Célok

Az ADA konferenciasorozat elsődleges célja, hogy lehetőséget és közeget biztosítson az informatikai és a STEM területeken dolgozó, kutató vagy még a tanulmányaikat folytató nők szakmai megjelenésének, kommunikációjának.  A konferencia kiemelt figyelmet kíván fordítani a kapcsolódó szakterületek munkaerő utánpótlásának problémáira, az érdeklődők  pályaválasztási motivációja növelésének, illetve az orientáció kialakításának lehetőségeire. A konferenciasorozat szeretne hozzájárulni a nők arányának növekedéséhez a fenti területekhez tartozó szakmákban és kutatásokban.

Kiknek érdemes részt venni?

Mindenkinek, aki érdeklődik az informatika és a STEM területeinek új eredményei iránt! Minden kutatónak, oktatónak, felsőoktatásban tanuló vagy doktori tanulmányokat folytató hallgatónak, akik tudományos eredményeiket szeretnék bemutatni egy szélesebb szakmai közönség előtt.

Akik az informatikához, a STEM területekhez, illetve ezek oktatásához kapcsolódó munkájuk és tapasztalatuk alapján kialakult jó gyakorlatukat kívánják megosztani a szakmabeliekkel.

Számos olyan szakterület létezik, ahol az informatika alkalmazott tudomány. Várunk olyan előadásokat is, amelyek a STEM és az informatika, az informatikai eszközök, elméletek és elvek más tudomány- és szakterületen történő kreatív, újszerű és előremutató felhasználásával kapcsolatosak.

Hívjuk és várjuk továbbá azokat, akik munkájuk és kutatásaik révén  tanulmányozzák és elősegíthetik a nők jelentősebb szerepvállalását a vonatkozó területeken, tanácsokat nyújtanak a pályaválasztásban és karrierépítésben, illetve konkrét segítséget nyújthatnak az ezen a területen már dolgozó — és célzottan — kutató nők számára.

A konferencia keretet ad formális és informális szakmai, tudományos kommunikációra is, amellyel segíteni kívánja a területen kutató munkát folytató nők tudományos előmenetelét.

Várunk az informatika és a STEM területeinek bármelyikéről előadókat, poszterbemutatókat, valamint e területek iránt érdeklődő résztvevőket: nemtől, kortól, végzettségtől függetlenül mindenkit, aki ezen célok valamelyikével egyetért, illetve ezekben érintett!

Mit lehet bemutatni? 

Kutatási eredményeket, új módszereket, megnyíló perspektívákat, esettanulmányokat, jó gyakorlatokat.

Fontos dátumok

 • Regisztráció nyílik: 2018 december 15.
 • Regisztráció zárul: 2019. április 14. meghosszabbítva április 28-ig! LEZÁRULT
 • Konferencia: 2019. május 24-25.

Bizottságok

Regisztráció LEZÁRULT

Program

Információk

Publikációk feltöltése

Galéria


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.