ADA 2019

2019. május 24-25.
Debreceni Egyetem, Informatikai Kar

 

Felhívás (pdf)

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara 2019-ben megrendezi az ADA konferenciasorozat második konferenciáját, amely az informatika és a STEM területei iránt érdeklődők konferenciája lesz.

A konferencia elnöke Dr. Mihálydeák Tamás, dékán, DE Informatikai Kar.

A konferencia védnökei:

 • Dr. Horváth Zita, helyettes államtitkár (EMMI)
 • Borné Lampert Andrea, általános kancellár-helyettes (DE)

Konzulens testület

 • elnök: Csuhaj-Varjú Erzsébet, egyetemi tanár, ELTE Informatikai Kar
 • tagok:
  • Ábrahám Erika, professzor, RWTH Aachen University
  • Soós Anna, retorhelyettes, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Matematika és Informatika Kar

Célok

Az ADA konferenciasorozat elsődleges célja, hogy lehetőséget és közeget biztosítson az informatikai és a STEM területeken dolgozó, kutató vagy még a tanulmányaikat folytató nők szakmai megjelenésének, kommunikációjának.  A konferencia kiemelt figyelmet kíván fordítani a kapcsolódó szakterületek munkaerő utánpótlásának problémáira, az érdeklődők  pályaválasztási motivációja növelésének, illetve az orientáció kialakításának lehetőségeire. A konferenciasorozat szeretne hozzájárulni a nők arányának növekedéséhez a fenti területekhez tartozó szakmákban és kutatásokban.

Kiknek érdemes részt venni?

Mindenkinek, aki érdeklődik az informatika és a STEM területeinek új eredményei iránt! Minden kutatónak, oktatónak, felsőoktatásban tanuló vagy doktori tanulmányokat folytató hallgatónak, akik tudományos eredményeiket szeretnék bemutatni egy szélesebb szakmai közönség előtt.

Akik az informatikához, a STEM területekhez, illetve ezek oktatásához kapcsolódó munkájuk és tapasztalatuk alapján kialakult jó gyakorlatukat kívánják megosztani a szakmabeliekkel.

Számos olyan szakterület létezik, ahol az informatika alkalmazott tudomány. Várunk olyan előadásokat is, amelyek a STEM és az informatika, az informatikai eszközök, elméletek és elvek más tudomány- és szakterületen történő kreatív, újszerű és előremutató felhasználásával kapcsolatosak.

Hívjuk és várjuk továbbá azokat, akik munkájuk és kutatásaik révén  tanulmányozzák és elősegíthetik a nők jelentősebb szerepvállalását a vonatkozó területeken, tanácsokat nyújtanak a pályaválasztásban és karrierépítésben, illetve konkrét segítséget nyújthatnak az ezen a területen már dolgozó — és célzottan — kutató nők számára.

A konferencia keretet ad formális és informális szakmai, tudományos kommunikációra is, amellyel segíteni kívánja a területen kutató munkát folytató nők tudományos előmenetelét.

Várunk az informatika és a STEM területeinek bármelyikéről előadókat, poszterbemutatókat, valamint e területek iránt érdeklődő résztvevőket: nemtől, kortól, végzettségtől függetlenül mindenkit, aki ezen célok valamelyikével egyetért, illetve ezekben érintett!

Mit lehet bemutatni? 

Kutatási eredményeket, új módszereket, megnyíló perspektívákat, esettanulmányokat, jó gyakorlatokat.

Fontos dátumok

 • Regisztráció nyílik: 2018 december 15.
 • Regisztráció zárul: 2019. április 14. meghosszabbítva április 28-ig! LEZÁRULT
 • Konferencia: 2019. május 24-25.

Bizottságok

Regisztráció LEZÁRULT

Program

Információk

Publikációk feltöltése

Galéria


Dear User!

 

The University of Debrecen considers the protection of personal data and the information provided to be of paramount importance. We hereby inform you that the University of Debrecen has reviewed its processes and incorporated the requirements of GDPR into his own data management and data protection activities, which entered mandatory on may 25,2018. The personal data of the users has been carefully handled by the University of Debrecen, it complies with the applicable data management regulations.Following the requirements of GDPR, we updated our Privacy Statement, which you can access by clicking on the link below: Privacy Policy.

I have read, understand and agree to terms.